Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Dip μανιταριών

Dip μανιταριών

Dip μανιταριώνΥλικά

Για το dip

340 γρ. μορχέλες
15 γρ. πορτσίνι, αποξηραμένα
15 γρ. κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο
20 γρ. εστραγκόν φρέσκο, ψιλοκομμένο
45 ml ελαιόλαδο
60 ml Vermouth άσπρο
450 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia)
170 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Διαδικασία

Για το dip

Τοποθετούμε τα πορτσίνι σε 60 ml ζεστό νερό για 10-20’ μέχρι να μαλακώσουν. Στραγγίζουμε απαλά και τα ψιλοκόβουμε κρατώντας το νερό, το οποίο περνάμε από σινούα.

Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα, προσθέτουμε τις μορχέλες και ανακατεύουμε κατά διαστήματα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Προσθέτουμε τα πορτσίνι και το εστραγκόν και τα σοτάρουμε μερικά λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το Vermouth και το νερό που κρατήσαμε από τα πορτσίνι και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

Αφήνουμε τα μανιτάρια στην άκρη να κρυώσουν.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το τυρί κρέμα και το γιαούρτι στον κάδο του μπλέντερ και πολτοποιούμε.

Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο, τουλάχιστον 2 ώρες πριν το χρησιμοποιήσουμε.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Τσουρέκια μοσχομυριστά

Τσουρέκια μοσχομυριστά

Πάσχα χωρίς τσουρέκια γίνεται; Δεν γίνεται! Αν δεν μοσχομυρίσει το σπίτι και δεν περιμένεις με αγωνία να φας την πρώτη ...