Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Τηγανίτες με μπρόκολο

Τηγανίτες με μπρόκολο

Υλικά

1 μεγάλη πατάτα, κομμένη σε κύβους
1 φλιτζ. τσαγ. μπρόκολο, κομμένο σε φουντίτσες
1/2 φλιτζ. τσαγ. τυρί τσένταρ, τριμμένο
3 κ.σ. πάνκο ή τρίμμα ψωμιού
1/2 κ.γ. αλάτι
1 μεγάλο αυγό
λίγο αποξηραμένο σκόρδο
λίγο αποξηραμένο κρεμμύδι
1/2 φλιτζ. τσαγ. πάνκο ή τρίμμα ψωμιού
2 κ.σ. σπορέλαιο

Διαδικασία

1. Βράστε τις πατάτες για 8΄ μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Βράστε το μπρόκολο για 2′. Αφήστε τα να κρυώσουν.

2. Λιώστε τις πατάτες με ένα πηρούνι και κόψτε το μπρόκολο σε μικρότερα κομμάτια.

3. Σε ένα μπολ, βάλτε τις πατάτες, το μπρόκολο, το τυρί, τα 3 κ.σ. πάνκο, το αλάτι, το αυγό, σκόρδο και κρεμμύδι και αναμείξτε.

4. Φτιάξτε ομοιόμορφες μπάλες από το μείγμα και πατήστε τις στα χέρια σας να γίνουν δίσκοι. Πανάρετε στο πάνκο.

5. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάλτε λίγο λάδι και μόλις ζεσταθεί, τοποθετήστε τις τηγανίτες πατώντας λίγο με μια σπάτουλα και τηγανίστε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Τοποθετήστε τις σε απορροφητικό χαρτί.

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Ρύζι με λουκάνικα σε σάλτσα ντομάτας με φέτα

Ρύζι με λουκάνικα σε σάλτσα ντομάτας με φέτα

Κάποιες φορές, τα πιο απλά υλικά μπορούν να μας δώσουν τα πιο νόστιμα πιάτα! Ορίστε μια εξαιρετική ιδέα για φαγητό, ...