Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Τάρτα με μπέικον και αυγά

Τάρτα με μπέικον και αυγά

Υλικά

1 έτοιμη ζύμη τάρτας
6 φέτες μπέικον
4 αυγά
1 γλυκοπατάτα κομμένη σε φέτες
3 κρεμμύδια, σε μισές φέτες
1 φλιτζ. τσαγ. γραβιέρα γλυκιά τριμμένη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. βούτυρο
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
μαϊντανό για το γαρνίρισμα
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Απλώστε τη ζύμη σε ένα ταψί που έχετε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Με τα δάχτυλά σας, πιέστε τη ζύμη ξεκινώντας από το κέντρο, αφήνοντας 2 εκ. περιμετρικά. Τρυπήστε με ένα πιρούνι στα σημεία που έχετε πιέσει την τάρτα για να μη φουσκώσει κατά το ψήσιμο. Με ένα πινέλο αλείψτε το χτυπημένο αυγό περιμετρικά της τάρτας. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο 180°C για 10′ και αφήστε την τάρτα να κρυώσει.

Ετοιμάστε τη γέμιση. Βράστε τις φέτες γλυκοπατάτας για 5′ σε αλατισμένο νερό. Σοτάρετε το μπέικον για 1′.

Τοποθετήστε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και το βούτυρο και καραμελώστε τα κρεμμύδια σε πολύ χαμηλή φωτιά για περίπου 30′-40′ ανακατεύοντας τακτικά.

Τοποθετήστε στη βάση της τάρτας τα καραμελωμένα κρεμμύδια, επάνω τοποθετήστε τις φέτες γλυκοπατάτας, το μπέικον, το τριμμένο τυρί και τέλος σπάστε και τοποθετήστε με προσοχή τα αυγά (είναι πιο εύκολο αν σχηματίσετε ρηχές φωλίτσες στα σημεία που θέλετε να τα βάλετε). Βάλτε αλάτι και πιπέρι και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 10′ ή μέχρι να ψηθεί το αυγό, σύμφωνα με την προτίμησή σας. Πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Κοφτό μακαρονάκι με μπρόκολο

Κοφτό μακαρονάκι με μπρόκολο

Αν σου αρέσουν τα ζυμαρικά και τα λαχανικά, αυτή η συνταγή για μια γευστική μακαρονάδα με μπρόκολο, πιπεριές Φλωρίνης και ...