Home / THINKDROPS / CINEMA / Είδαμε το Star Wars: The Force Awakens! (NO SPOILERS)

Είδαμε το Star Wars: The Force Awakens! (NO SPOILERS)

The Force is strong with this film.

*όλο το άρθρο είναι spoiler free και δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Αν θέλεις όμως spoilers, έχουμε και τέτοιο άρθρο! 

Όταν πρωτοακούσαμε ότι βγαίνει καινούριο Star Wars υπό την επίβλεψη της Disney, φρίξαμε! “Τι φάση;” Ακούστηκε στο υπερπέραν. “Μαλακία θα το κάνουν…” αντιλαλούσαν οι τοίχοι του διαστήματος. Ξεχνάμε όμως ότι η Disney είναι κολοσσός παραγωγής blockbuster επιτυχιών, και ευτυχώς για όλους μας, όταν αγόρασε την Lucasfilm, είχε καλά σχέδια κατά νου.

Εφτασε λοιπόν η 17η Δεκεμβρίου και στην Leicester Square του Λονδίνου είχαμε την ευκαιρία να δούμε την πιο πολυαναμενόμενη ταινία μετά από τον τελευταίο Άρχοντα (και το Χάρι Πότερ-χέι), δίπλα στον… Harrison Ford!

Πριν την προβολή

Πληρώνω τα εισιτήρια και περιμένω με το μπούγιο να μπω στην αίθουσα, IMAX, με χωρητικότητα πάνω από 1500 άτομα, και απ’ έξω Stormtroopers και Resistance fighters έτοιμοι για να βγεις φωτογραφία μαζί τους. Μάλιστα, έχουν και αλλαγή φρουράς! Στα μεγάφωνα να παίζει το theme του Star Wars και τα έχω χάσει! Είμαι υπέρ-έτοιμη να δω την ταινία!

Η αρχή

Όπως ξεκίνησε η ταινία και άρχισαν όλοι να χειροκροτούν, δεν μπορούσα παρά να νιώθω άγχος. Κι αν δεν είναι καλό; Κι αν είναι απλά ακόμα ένα σπουδαίο κινηματογραφικό σύμπαν που θυσιάζεται στον βωμό του χρήματος; Κι αν είναι υπερβολικά καλό; Ποιος περιμένει μέχρι το 2017; 

Αυτές τις σκέψεις είχα στο μυαλό μου καθώς διάβαζα τα κλασικά και πολυαγαπημένα credits του Star Wars.

Οι εντυπώσεις μου

Ξεκινώντας, η ταινία με άγχωσε παραπάνω. Οι αναφορές στα προηγούμενα επεισόδια ήταν λίγο “στα μούτρα σου” ενώ οι κακοί ήταν πάρα πολύ κακοί ρε παιδάκι μου. 

Όμως, στη συνέχεια, ζεστάθηκε το πράγμα και μέσα σε ένα 20λεπτο έβλεπα Star Wars. Όχι, δεν κατάλαβες, έβλεπα όντως Star Wars. 

Το “Chewie, we’re home” του trailer, δεν ξεκινάει να καλύψει το πόσο γλυκόπικρη, σούπερ μαχητική, διαστημική, starwarsική ήταν η ταινία! Το The Force Awakens, όχι μόνο είναι άξιος ακόλουθος των αυθεντικών επεισοδίων, 4,5 και 6, αλλά καταφέρνει και να σταθεί μόνο του ως πρώτο επεισόδιο μιας καινούριας τριλογίας.

Η αναλογία νέων χαρακτήρων και παλιών και αγαπημένων προσώπων είναι ισορροπημένη και η εισαγωγή των “νέων” στο σύμπαν απόλυτα ικανοποιητική!

Τα διαστημικά εφέ είναι από… άλλο κόσμο! Αν θέλεις να το δεις σε 3D, έχεις το ελεύθερο, είναι αξιόλογο και τα διαστημόπλοια που έρχονται κατά πάνω σου αξίζουν το έξτρα κόστος!

Η πλοκή ανακαλεί παλαιότερα επεισόδια του franchise και τα τελειοποιεί, δεν κουράζει με αχρείαστα αινίγματα και περίπλοκα… οικογενειακά δέντρα!

Θες κι άλλο;

Έχει όλων των ειδών σκηνές μάχης στο διάστημα: dogfight* στο διάστημα, κυνηγητό μεταξύ στόλου των δύο αντίπαλων πλευρών, έχει ταξίδια σε lightspeed, έχει 1 προς 1 lightsaber fight, έχει 2 προς 1 lightsaber fight, οι οποίες μάχες με τα lightsaber ήταν ενδιαφέρουσες, καταιγιστικές και λεπτομερείς, όχι απλά ζιιιινγκ ζιιιινγκ που δεν καταλάβαινες τι συνέβαινε (γκουχ επεισόδιο 1, γκουχ επεισόδιο 2 και 3 γκουχ)!

Είχε κακό που ήταν επιβλητικός αλλά όχι κουραστικός και μονόπλευρος και κυρίως, είχε ότι θα έπρεπε να έχει το Star Wars! 

DO BELIEVE THE HYPE! 

To Star Wars: The Force Awakens φέρνει επάξια πίσω το Star Wars franchise, για τα καλά!

 

The Force is strong with this film. *όλο το άρθρο είναι spoiler free και δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Αν θέλεις όμως spoilers, έχουμε και τέτοιο άρθρο!  Όταν πρωτοακούσαμε ότι βγαίνει καινούριο Star Wars υπό την επίβλεψη της Disney, φρίξαμε! "Τι φάση;" Ακούστηκε στο υπερπέραν. "Μαλακία θα το κάνουν..." αντιλαλούσαν οι τοίχοι του διαστήματος. Ξεχνάμε όμως ότι η Disney είναι κολοσσός παραγωγής blockbuster επιτυχιών, και ευτυχώς για όλους μας, όταν αγόρασε την Lucasfilm, είχε καλά σχέδια κατά νου. Εφτασε λοιπόν η 17η Δεκεμβρίου και στην Leicester Square του Λονδίνου είχαμε την ευκαιρία να δούμε την πιο πολυαναμενόμενη ταινία μετά από…

Review Overview

Βαθμολογία

Summary : To Star Wars: The Force Awakens φέρνει επάξια πίσω το Star Wars franchise για τα καλά!

User Rating: Be the first one !

One comment

  1. Tsak Nick

    Ο J. J. Abrams έκανε πάλι το θαύμα του. Ταινιάρα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Ο Macaulay Culkin ξαναγυρίζει σκηνές από το «Μόνος στο Σπίτι»

Ο Macaulay Culkin ξαναγυρίζει σκηνές από το «Μόνος στο Σπίτι»

Όσοι μεγαλώσαμε την εποχή που βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες και αργότερα πρωτοεμφανίστηκε στη μικρή οθόνη το «Μόνος στο Σπίτι», το ...