Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Κάστανα ψητά με μυρωδικά

Κάστανα ψητά με μυρωδικά

Υλικά

500 γρ. κάστανα
130 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.σ. θαλασσινό αλάτι
1 κλωναράκι δενδρολίβανο
1 κλωναράκι λεμονοθύμαρο

Διαδικασία

Χαράξτε τα κάστανα με ένα μαχαίρι. Τοποθετήστε τα σε ένα μπολ με νερό για 1′ και έπειτα στραγγίστε και σκουπίστε τα.

Σε ένα άλλο μπολ, βάλτε τα κάστανα, το βούτυρο, το αλάτι και τα μυρωδικά και ανακατέψτε με τα χέρια σας πολύ καλά. Βάλτε τα κάστανα σε ένα αλουμινόχαρτο και κλείστε τα σε πουγκί χωρίς να κλείσετε εντελώς τις άκρες.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190°C για περίπου 30-40′.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Βάτος αχνιστός με μουστάρδα

Βάτος αχνιστός με μουστάρδα

Fun fact: Ο βάτος ανήκει στην οικογένεια των σαλαχιών και παίρνει το όνομά του από την ευρύτερη κατηγορία «βατοειδή». Στις ...