Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Μπράουνι dulce de leche

Μπράουνι dulce de leche

Υλικά

Για το dulche de leche

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

Για το μπράουνι

135 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
100 γρ. ζάχαρη
55 γρ. κακάο σκόνη
1 πρέζα αλάτι
2,5ml εσάνς βανίλιας
2 αυγά μεσαίου μεγέθους (100 γρ.)
125 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
75 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα μαύρη (70% περιεκτικότητα σε κακάο)

Διαδικασία

Φτιάξτε το dulce de leche. Τοποθετήστε το ζαχαρούχο γάλα σε μια κατσαρόλα και τοποθετήστε τη σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια κουτάλα μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα (περίπου 15′).

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα. Βουτυρώστε ένα πυρέξ ή ένα ταψί τετράγωνο μήκους 20εκ.

Φτιάξτε το μπράουνι. Βάλτε σε μία κατσαρόλα μεσαία, το βούτυρο, την ζάχαρη, την εσάνς βανίλιας, το αλάτι και το κακάο και αφήστε τα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με αυγοδάρτη μέχρι να λιώσουν. Κατεβάστε από τη φωτιά και ρίξτε ένα ένα τα αυγά, ανακατεύοντας. Προσοχή μην τα αφήσετε να βράσουν. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας το μείγμα.

Αδειάστε το μείγμα μέσα στο ταψί ή πυρέξ και ψήστε στην μεσαία σχάρα για 15΄. Βγάλτε το από τον φούρνο, αφήστε το να κρυώσει για 15΄. Πασπαλίστε με την μαύρη κουβερτούρα αφού την ψιλοκόψετε και ψήστε ξανά για 18-20΄.

Βγάλτε το από τον φούρνο, αφήστε το να κρυώσει για 30΄.

Κόψτε το μπράουνι στη μέση και γεμίστε το με την dulce de leche. Κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Σπετζοφάι

Παραδοσιακό σπετζοφάι

Σπετζοφάι, σπετσοφάι ή σπεντζοφάι – όπως και να το πεις, σωστό θα είναι! Ακολούθησε τη συνταγή μας για να απολαύσεις ...