Home / THINKDROPS / ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ / ΞΕΝΕΣ ΣΕΙΡΕΣ / Πρωτοχρονιά παρέα με βρετανικά Christmas Specials

Πρωτοχρονιά παρέα με βρετανικά Christmas Specials

Πρωτοχρονιά Παρέα με Βρετανικά Christmas SpecialsΜε την Πρωτοχρονιά να πλησιάζει και με τον καιρό να χαλάει, αποφάσισα να βγάλουμε μια λίστα με μερικά αγαπημένα Χριστουγεννιάτικα ειδικά επεισόδια σειρών του BBC. Άλλα παλιά, άλλα πρόσφατα και ένα που το περιμένουμε να βγει την Πρωτοχρονιά!

Blackadder’s Christmas Carol

Η Μαύρη Οχιά δεν ήταν μια σειρά που την γνωρίσαμε αρκετά στην Ελλάδα, αλλά ο τρομερός Rowan Atkinson μας ξαφνιάζει παίζοντας τον κακό και στριμμένο κύριο Blackadder. Αν και έχει περάσει από τέσσερις διαφορετικές εποχές, αυτό το σπέσιαλ Χριστουγεννιάτικο επεισόδιο τον βρίσκει να παρωδεί το A Christmas Carol του Dickens, με τον δικό του τρόπο πάντα!

 

Merry Christmas, Mr. Bean

Κι εδώ ο Rowan Atkinson, αυτή τη φορά όμως όπως τον ξέρουμε και τον αγαπάμε: ως τον πιο πολυσυζητημένο ρόλο του στην τηλεόραση. Ο Mr. Bean κάνει Χριστούγεννα στο Λονδίνο κι εμείς δεν χορταίνουμε να τον βλέπουμε. Αν και το επεισόδιο κρατάει μόλις 26 λεπτά, καταφέρνουμε να πέσουμε κάτω κλαίγοντας από τα γέλια, παρόλο που ξέρουμε τι θα γίνει!

 

Downton Abbey Christmas Specials

Το Downton Abbey έχει παράδοση σε Χριστουγεννιάτικα επεισόδια. Κάθε series έχει και ένα δικό του σπέσιαλ Χριστουγεννιάτικο, το οποίο μάλιστα και ολοκληρώνει τον εκάστοτε κύκλο της σειράς. Κάθε κύκλος, λοιπόν, μας έβρισκε σε μια διαφορετική χρονολογία (κάποιες φορές αυτό συνέβαινε και επεισόδιο παρά επεισόδιο) και μέσα από τα σπέσιαλ επεισόδια κατάφερνε η σειρά να ολοκληρώσει ομαλά τον κύκλο της. Πριν από μερικές μέρες, μάλιστα, παίχτηκε και το επεισόδιο με τίτλο The Finale που είναι όχι μόνο το τελευταίο Christmas Special, αλλά και το τελευταίο επεισόδιο της σειράς γενικά. Όσοι είστε φαν της σειράς απολαύστε το!

  

Last Christmas (Doctor Who)

Μια σειρά τόσο χαοτική που μόνο ένα χαοτικό επεισόδιο θα μπορούσε να είναι αντάξιό της. Επηρεασμένο από ταινίες όπως το Alien και το Inception, οι δημιουργοί του Doctor Who καταφέρνουν να δημιουργήσουν μια Χριστουγεννιάτικη (ο Θεός να την κάνει) περιπέτεια στον Βόρειο Πόλο, με τον  Doctor και την Clara και με βασικούς αντιπάλους κάτι καβούρια που σε σκοτώνουν έχοντάς σε σε κατάσταση ύπνωσης για να βλέπεις όνειρα. Guest της βραδιάς, ο Άι Βασίλης!

 

White Christmas (Black Mirror)

Το Black Mirror έχει χαρακτηριστεί ως μια μοναδική σειρά, τόσο ιδιαίτερη και άρτια που έχει ήδη δημιουργήσει ντόρο γύρω από το όνομά της. Μια σειρά που δείχνει με ακραίο, αλλά και πρωτότυπο τρόπο, το πώς η τεχνολογία μάς έχει αλλάξει τη ζωή (και εν τέλει την έχει διαλύσει), μας παρουσιάζει το Χριστουγεννιάτικο επεισόδιο της, που λένε πως είναι ίσως ό,τι καλύτερο έχει γραφτεί γι’ αυτή τη σειρά! Καλή μας θέαση λοιπόν!

 

 

The Abominable Bride (Sherlock)

Δωράκι Πρωτοχρονιάς του BBC, με αυτό το ειδικό επεισόδιο Sherlock μες στις γιορτές. Αν και το θέμα δεν φαίνεται τόσο Χριστουγεννιάτικο, το γεγονός πως η τέταρτη σειρά θα βγει το 2017 μας κάνει να χαιρόμαστε που τουλάχιστον ένα επεισόδιο θα το δούμε τώρα..! Έτσι, να μας φύγει το άχτι βρε παιδί μου. Οπότε, ακόμα κι αν ο Άι Βασίλης σάς ξεχάσει, θυμηθείτε πως έχετε και από το BBC να λαμβάνετε πρωτοχρονιάτικο δωράκι!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Έρχεται το "1899", η νέα σειρά από τους δημιουργούς του "Dark"

Έρχεται το “1899”, η νέα σειρά από τους δημιουργούς του “Dark” (teaser)

Η πετυχημένη γερμανική σειρά Dark μπορεί να τελείωσε, όμως οι δημιουργοί της, Jantje Friese και Baran bo Odar, έχουν γνωστοποιήσει ...