Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Roscon de Reyes

Roscon de Reyes

Υλικά

Για τη ζύμη

60ml νερό χλιαρό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
520 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. ζάχαρη
4 αυγά μεγάλου μεγέθους (240 γρ.) , χτυπημένα
170 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
1 πρέζα αλάτι
7,5 γρ. κανέλα
2,5 γρ. σπόρους γλυκάνισου
10 γρ. βανίλια σε σκόνη

Για το γαρνίρισμα

Γλασαρισμένες φέτες φρούτων (πορτοκάλι, κεράσια, σύκο, λεμόνι)
1 ασπράδι αυγού μεσαίου μεγέθους (30 γρ.)
40 γρ. ζάχαρη άχνη

Διαδικασία

Βάλτε τη μαγιά με το νερό σε ένα μπολ και αφήστε τη για 10′. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τη μαγιά, το αλεύρι, τη ζάχαρη, το βούτυρο, την κανέλα, τα χτυπημένα αυγά, το αλάτι, τους σπόρους του γλυκάνισου και τη βανίλια. Ανακατέψτε με τα χέρια σας μέχρι να γίνει μια ζύμη. Ζυμώστε τη ζύμη για 5′ και έπειτα σκεπάστε την και αφήστε τη σε ζεστό μέρος για 2 ώρες, μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

Αφού έχει φουσκώσει η ζύμη, πλάστε τη σε λωρίδα μακρόστενη και σχηματίστε ένα στεφάνι ενώνοντας τις άκρες της. Το στεφάνι πρέπει να είναι περίπου 12-14 εκ. σε διάμετρο. Τοποθετήστε την επάνω σε μία λαμαρίνα που έχετε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Προσθέστε τα γλασαρισμένα φρούτα πάνω στο στεφάνι πιέζοντας μαλακά και αφήστε το για λίγο μέχρι να φουσκώσει. Έπειτα, αφού χτυπήσετε το ασπράδι ενός αυγού, βρέξτε με αυτό το στεφάνι και πασπαλίστε το με άχνη ζάχαρη. Βάλτε το στο φούρνο στους 170°C και ψήστε στη μεσαία σχάρα για 45′.

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Ρύζι με λουκάνικα σε σάλτσα ντομάτας με φέτα

Ρύζι με λουκάνικα σε σάλτσα ντομάτας με φέτα

Κάποιες φορές, τα πιο απλά υλικά μπορούν να μας δώσουν τα πιο νόστιμα πιάτα! Ορίστε μια εξαιρετική ιδέα για φαγητό, ...