Home / THINKDROPS / ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ / ΞΕΝΕΣ ΣΕΙΡΕΣ / Χαρακτήρες του American Horror Story που βασίζονται σε πραγματικά πρόσωπα | Μέρος Α’

Χαρακτήρες του American Horror Story που βασίζονται σε πραγματικά πρόσωπα | Μέρος Α’

Το American Horror Story είναι μια σειρά που έχει διανύσει 5 κύκλους επεισοδίων και έχει περάσει από ένα στοιχειωμένο σπίτι σε ένα άσυλο, από μια σύναξη μαγισσών σε ένα τσίρκο και κατέληξε σε ένα ξενοδοχείο. Όπως είναι λογικό, μέσα σε 5 χρόνια έχουν περάσει ουκ ολίγοι χαρακτήρες. Το θέμα είναι ποιοι απ’ αυτούς έχουν βασιστεί σε υπαρκτά πρόσωπα και ποιοι όχι.

Για πάμε να δούμε, λοιπόν, πόσοι δάνεισαν τις πραγματικές τους ιστορίες στους δημιουργούς της σειράς και καταγράφτηκαν στην αμερικανική, αλλά και στην τηλεοπτική ιστορία:

1. BLACK DAHLIA – Elizabeth Short

BLACK DAHLIA – Elizabeth Short

Η ιστορία της Μαύρης Ντάλιας παραμένει ακόμα και σήμερα άλυτη. Η υπόθεση της γυναίκας που βρέθηκε κομμένη στα δύο συγκλόνισε το Los Angeles τον Γενάρη του 1947. Αν και ο θύτης δε βρέθηκε ποτέ, οι δημιουργοί του American Horror Story έδωσαν μια δική τους οπτική στο θέμα, όπου εξηγούν πως η Elizabeth πέθανε κατά λάθος από υπερβολική δόση νιτρώδους αερίου από τον οδοντίατρό της. Αυτός, μην ξέροντας τι να κάνει, πήρε τη βοήθεια του φαντάσματος του Dr Montgomery, ο οποίος της χάραξε το πρόσωπο και εν συνεχεία τη διαμέλισε στα 2. Όχι και αρκετά ιστορικά αληθής ή ρεαλιστική η προσέγγιση, αλλά σίγουρα δεν ξεχνιέται και εύκολα!

2. TATE LANGDON – Robert Poulin

TATE LANGDON – Robert Poulin

Ο Tate ήταν ένας από τους βασικούς χαρακτήρες του πρώτου κύκλου της σειράς. Παρακολουθούσαμε τις συνεδρίες ενός ψυχικά διαταραγμένου εφήβου, ο οποίος αφηγείται –ως φάντασμα– πώς ένα Halloween, πριν χρόνια, μπήκε στο σχολείο του κουβαλώντας ένα shotgun, εκτέλεσε 15 συμμαθητές του κι έπειτα αυτοκτόνησε.

Στην πραγματικότητα, ο Robert Poulin ήταν ένας 17χρονος μαθητής που στις 27 Οκτωβρίου του 1975 μπήκε στο σχολείο του και προκάλεσε ένα μακελειό, το οποίο είχε ένα νεκρό και 5 τραυματίες. Έπειτα ο Poulin αυτοκτόνησε. Όχι, πείτε μου, δε βρίσκετε κοινά στοιχεία;

3. DR. OLIVER THREDSON – Ed Gein

DR. OLIVER THREDSON – Ed Gein

Ο αρχικά αθώος αλλά τελικά ψυχοπαθής γιατρός από τον 2ο κύκλο της σειράς έχει τις ρίζες του σε έναν πολύ γνωστό και χιλιοεμφανιζόμενο στα media χαρακτήρα: στον Ed Gein. Ο Ed Gein ήταν ένας serial killer, ο οποίος είχε ψύχωση με το ξεθάβει οστά γυναικών και δέρμα από τάφους και μ’ αυτά έφτιαχνε έπιπλα και άλλα. Μετά το θάνατο της μητέρας του, έκανε ένα φόρεμα από δέρμα το οποίο θα το φόραγε για να είναι κυριολεκτικά μέσα στο δέρμα της.

Ο Ed Gein υπήρξε αρχική ύλη για δολοφόνους όπως o Norman Bates από το Ψυχώ του Hitchcock και ο Leatherface από το Texas Chainsaw Massacre. Παρόλα αυτά, στο AHS τον βλέπουμε ως έναν δολοφόνο που λόγω ελλείψεως της μητρικής φιγούρας σκοτώνει γυναίκες και τις εγκαταλείπει μέχει να βρεθεί.

4. KIT & ALMA WALKER – Barney & Betty Hill

KIT & ALMA WALKER – Barney & Betty Hill

Θα μπορούσαν να είναι ένα φυσιολογικό ζευγάρι. Παρόλα αυτά, ο Barney και η Betty δεν είναι ένα κανονικό ζευγάρι κι αυτό γιατί είναι το πρώτο ζεύγος που έχει προσπαθήσει να πείσει τον κόσμο πως οι εξωγήινοι τους απήγαγαν. Τον Σεπτέμβρη του 1961, o Barney και η Betty καθώς γύριζαν σπίτι τους είδαν στον ουρανό ένα ακαθόρισμο ιπτάμενο αντικείμενο. Το περίεργο ήταν πως δε φαίνεται να είχαν μνήμες του γεγονότος και ταυτόχρονα βρέθηκαν μίλια μακριά από το σπίτι τους.

Βασισμένοι σ’ αυτή την ιστορία,  οι δημιουργοί πήραν ένα ζευγάρι, προσθαφαίρεσαν στοιχεία και δημιούργησαν ένα κλίμα κατάλληλο για να εισάγουν την εξωγήινη απειλή, που φαίνεται να υπάρχει στο Β’ κύκλο.

5. MARIE DELPHINE LALAURIE – Marie Delphine LaLaurie

MARIE DELPHINE LALAURIE – Marie Delphine LaLaurie

Η γυναίκα αυτή ήταν μια από τις γνωστές και διαβόητες «καλές» κυρίες της Νέας Ορλεάνης, η οποία ήταν κατά συρροή δολοφόνος και είχε υπόγεια γεμάτα με δούλους και σκλάβους. Ο τρόπος που απεικονίστηκε στη σειρά ήταν αρκετά πιστός. Ωστόσο, μερικές σταγόνες του υπερφυσικού χρησιμοποιήθηκαν κυρίως για να δείξουν το πώς η ίδια η Marie Delphine κατάφερε να ζήσει θαμμένη τόσα χρόνια σε ένα φέρετρο χώρος καμία βοήθεια.

Το Μέρος Α’ έφτασε στο τέλος του! Την επόμενη βδομάδα θα συνεχίσουμε τη λίστα, αποδεικνύοντας πως όλο και πιο διαταραγμένες και πονεμένες ψυχές καταλήγουν να περνούν το κατώφλι της σειράς…

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Το La Casa de Papel επιστρέφει με το μεγάλο φινάλε

«Είναι πόλεμος»: Το La Casa de Papel επιστρέφει με το μεγάλο φινάλε

«Είναι κάτι παραπάνω από μια μάχη. Είναι πόλεμος». Η αντίσταση επιστρέφει: ο Τόμος 1 στις 3 Σεπτεμβρίου και ο Τόμος ...