Home / THINKDROPS / ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ / ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ / Τηλεοπτικές σειρές από ταινίες της Disney

Τηλεοπτικές σειρές από ταινίες της Disney

Όταν μια ταινία γίνεται γνωστή και κόβει εισιτήρια, τότε μπορεί να δημιουργήσει ολόκληρο franchise. Μέσα σε όλα περιλαμβάνεται, ίσως, και μια τηλεοπτική σειρά που θα παρακολουθεί τα γεγονότα είτε πριν την ταινία είτε μετά… Λοιπόν, πάμε να δούμε ποιες ταινίες άφησαν το δικό τους τηλεοπτικό στίγμα!

The Little Mermaid

Η μικρή γοργόνα Άριελ μας ξεναγεί στον κόσμο του βυθού, μέσα από μια σειρά που καλύπτει τα γεγονότα πριν από την ιστορία της ταινίας. Τα χρόνια της αθωότητας, ας τα πούμε, που έκανε παρέα με τον Σεμπάστιαν, τον Φούσκα και τις αδερφές της. Η σειρά κράτησε για 3 κύκλους και έκανε στο σύνολο 31 επεισόδια. Το παράδοξο με αυτή τη σειρά είναι ότι, ενώ παρουσιάζει κάποια γεγονότα από τη ζωή της Άριελ, τα ίδια γεγονότα στην ταινία prequel παρουσιάζονται διαφορετικά, κάνοντας τις ταινίες και τη σειρά δύο ξεχωριστές μυθοπλασίες!

Aladdin

Η τηλεοπτική σειρά Aladdin ανήκει σε ένα πολύ πετυχημένο franchise, το οποίο έχτισε έναν ολόκληρο κόσμο μέσα από διάφορα μέσα αφήγησης. Η σειρά ξεκινάει μετά το τέλος του 1ου sequel της ταινίας, δηλαδή το Aladdin: Η επιστροφή του Τζαφάρ. Όταν ο Τζαφάρ στο τέλος της 2ης ταινίας πεθαίνει, η σειρά αναλαμβάνει δράση, χαρίζοντάς μας 86 επεισόδια με περιπέτειες του φτωχού Αλαντίν. Το τέλος της σειράς, ωστόσο, μας φέρνει στο τελευταίο κομμάτι της ιστορίας του Αλαντίν, την 3η ταινία (Ο Αλαντίν κι ο Βασιλιάς των Κλεφτών), που είναι ο γάμος του με τη Γιασμίν!

Hercules

Η τηλεοπτική μεταφορά του Ηρακλή θυμίζει περισσότερο το φαινόμενο της μικρής Γοργόνας, όπου τα γεγονότα στη σειρά κάποιες φορές έρχονται σε σύγκρουση με τα αντίστοιχα στην ταινία, κάνοντας τη σειρά όχι prequel αλλά spin-off (ή αλλιώς sidequel, όπως είχαμε πει αν θυμάστε…). Βλέπουμε τον Ηρακλή να προπονείται για να γίνει ήρωας και πολλά γεγονότα της ταινίας συμπίπτουν χρονικά με της σειράς. Δεν πειράζει μωρέ τώρα, μικροπράγματα!

101 Dalmatians

Χμ, κι εδώ έχουμε τα 101 Σκυλιά της Δαλματίας. Η σειρά είναι ουσιαστικά το sequel της ταινίας, καθώς τους βλέπουμε να μεταφέρονται από το Λονδίνο σε μια φάρμα στην εξοχή, όπως λέει και το τελευταίο τραγούδι της ταινίας. Τα ζωάκια που βλέπουμε εκεί δεν είναι μόνο δαλματοί, αλλά και άλλα ζώα, όπως π.χ. ένα κοτόπουλο!

The Emperor’s New School

Όλοι θυμόμαστε το Ο Αυτοκράτορας έχει Κέφια. Ε, τώρα περνάμε σε κάτι πριν από την ταινία (αλλά πιθανά και παράλληλα), που ακούει στο όνομα Σχολείο για Αυτοκράτορες. Βλέπουμε τον Kuzco να προσπαθεί να τελειώσει το σχολείο για να αναλάβει το θρόνο, τη στιγμή που η Izma ως γυμνασιάρχης τού κάνει τη ζωή δύσκολη!

Timon & Pumbaa

Ο Timon και ο Pumbaa είναι ίσως ένα από τα πιο κωμικά και γνωστά δίδυμα της Disney. Είναι σύμβολα φιλίας πλέον, καθώς δεν μπορείς να φανταστείς τον έναν χώρια από τον άλλον. Παντού μαζί, ακόμα και στην τηλεόραση! Η σειρά χρονολογείται μετά τα γεγονότα της ταινίας, καθώς τους βλέπουμε αυτόνομους και πάλι να ταξιδεύουν παντού και να διασχίζουν από τη Σαχάρα μέχρι τις ΗΠΑ.

The Lion Guard

Η τελευταία και πιο πρόσφατη σειρά είναι το Lion Guard. Είναι το sequel της πρώτης ταινίας, αλλά κάπως σαν να μας παρουσιάζει τα γεγονότα πριν τη 2η ταινία. Βλέπουμε τον γιο του Σίμπα, δηλαδή τον μικρό αδερφό της Κιάρα, να καλείται να φτιάξει τον Lion Guard, δηλαδή τη φρουρά των Pride Lands. Καλό;

Αν και είναι περισσότερες, αυτές τις σειρές βρήκαμε προς το παρόν (έχουμε και άλλες δύο σειρές υπό παραγωγή – το Tangled: the TV series και το Big Hero 6: the TV series)!

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Γνωστές σειρές βασισμένες στην ελληνική πεζογραφία

Γνωστές σειρές βασισμένες στην ελληνική πεζογραφία (Μέρος Α’)

Τα ελληνικά τηελοπτικά κανάλια έχουν αρκετές φορές διαλέξει ελληνικά λογοτεχνικά έργα ως βάση για τη δημιουργία τηλεοπτικών σειρών. Αυτό είχε αρκετά ...