Home / THINKDROPS / ΜΟΥΣΙΚΗ / LIVE REVIEWS / Είδαμε τον Παύλο Παυλίδη και τους B-movies στη Θεσσαλονίκη

Είδαμε τον Παύλο Παυλίδη και τους B-movies στη Θεσσαλονίκη

Παύλος Παυλίδης & B-movies @ Mylos Club, Θεσσαλονίκη

Αγαπώ να πηγαίνω σε συναυλίες. Είμαι από τους ανθρώπους που μπορούν να παρακολουθήσουν το ίδιο πρόγραμμα ξανά και ξανά. Ακόμη και το ίδιο τραγούδι να ακούω, κάθε φορά το νιώθω το ίδιο έντονα.

Ένα από αυτά τα προγράμματα είναι του Παύλου Παυλίδη, ενός καλλιτέχνη που θαυμάζω πολύ και που εννοείται ότι δεν υπήρχε περίπτωση να χάσω συναυλία του στη Θεσσαλονίκη. Αυτή τη φορά, όμως, δεν ήταν μια ακόμη συναυλία, αλλά παρουσίαση καινούργιου δίσκου. Διπλή χαρά!

Παρασκευή 1 Απριλίου, λοιπόν, με δυο φίλες φτάνουμε στο χώρο της συναυλίας και περνάμε αρκετά λεπτά ψάχνοντας ένα μέρος να σταθούμε. Το μαγαζί γεμάτο από νωρίς κι αυτό μας χαροποιεί ακόμα περισσότερο. Ευτυχώς, στεκόμαστε τυχερές και βρίσκουμε καλό σημείο για να βλέπουμε και… να μας βλέπει (γεια σου Παύλοοοο)!

Παύλος Παυλίδης & B-movies @ Mylos Club, Θεσσαλονίκη

Αρχίζει η συναυλία. Θερμό χειροκρότημα από το κοινό! Παύλος Παυλίδης και B-movies στη σκηνή. Ξεκινάει, με το πρώτο τραγούδι να είναι από το νέο δίσκο. Πρόκειται για το Μια φορά, ένα κομμάτι με αρκετά ωραίο ρυθμό και, νομίζω, καλή επιλογή για να ξεκινήσει. Έπειτα συνεχίζει με τα υπόλοιπα τραγούδια του νέου δίσκου. Μη με ρωτήσετε ούτε τους τίτλους ούτε τη σειρά – δεν ξέρω! Είχα πει πως θα τα σημείωνα, αλλά δεν τα κατάφερα. Από τα καινούργια τραγούδια, αυτό που ξεχώρισα είναι το Έλα κοντά μου· ίσως επειδή το ‘χα ακούσει ουκ ολίγες φορές τις προηγούμενες ημέρες.

Έτσι, λοιπόν, τελειώνει το πρώτο μέρος της συναυλίας μόνο με τα καινούρια τραγούδια γιατί, όπως λέει κι ο Παύλος, «αφού είπαμε να κάνουμε μια παρουσίαση, να την κάνουμε σωστά».

Παύλος Παυλίδης & B-movies @ Mylos Club, Θεσσαλονίκη

Έπειτα αρχίζει η συναυλία με τα τραγούδια που ήδη ξέρουμε και έχουμε αγαπήσει, τόσο από την προσωπική δισκογραφία του όσο και από την εποχή του θρυλικού συγκροτήματος «Ξύλινα Σπαθιά». Η μετάβαση γίνεται με το Αντικαταπληκτικά και αμέσως το κοινό ξεσηκώνεται και αρχίζει ο χορός και το τραγούδι. Το δικό μου αγαπημένο τραγούδι είναι Η Μαίρηγιατί είναι σα να γράφτηκε για ένα κορίτσι που αγαπώ. Και ναι! Το άκουσα. ΧΑΡΑΑΑ. Και ήμουν με τη Μαίρη. ΧΑΡΑΑΑ x2.

Ας επιστρέψουμε, όμως, στα τραγούδια. Απολαύσαμε κάθε ένα με όλη μας την ψυχή. Όλο το κοινό ήταν ενθουσιασμένο κι αυτό φαινόταν στα πρόσωπα όλων. Δεν έλειπε βέβαια και η συγκίνηση, αλλά νομίζω πως αυτή η βραδιά δεν σε άφηνε να μελαγχολήσεις και όλα κύλησαν χαρούμενα και γεμάτα συναισθήματα μέχρι το τέλος.

Κάποια ακόμα από τα τραγούδια που ακούστηκαν ήταν: Ρίτα, Ό,τι θες εσύ, Ατλαντίς, Αλλάζει πρόσωπα η θλίψη, Αερικό, Σούπερ σταρ και Σαν εσένα. Για το τελευταίο έγινε αφιέρωση σε «αυτούς που κοιμούνται έξω τις νύχτες» και για να σας βάλω στο κλίμα το τραγούδι λέει «…και να κοιτάζω πώς περνούν του κόσμου οι φυγάδες». Δεν θα μας άφηνε βέβαια χωρίς το Φωτιά στο λιμάνι, ειδικά σ’ αυτήν την πόλη! Και τέλος, κλείνει με το Περιμένω. Εδώ έχω να πω, ευχαριστώ Παύλο που μου έμαθες ότι άμα το πιστέψεις κάποτε ανοίγουν οι ουρανοί…

Παύλος Παυλίδης & B-movies @ Mylos Club, Θεσσαλονίκη

Όσοι είστε Αθήνα μην το χάσετε στις 8 & 9/4 στο Gagarin!

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Νέο τραγούδι: Mottet feat. Ξένια Γαργάλη – Γλυκιά ζωή

Οι Mottet είναι ένα μουσικό σχήμα με ακουστικό κυρίως ήχο. Μετά από δύο χρόνια παρουσίας με ζωντανές εμφανίσεις, έρχονται να ...