Home / THINKDROPS / ΘΕΑΤΡΟ / ΕΙΔΑΜΕ... / Είδα την παράσταση «Σ’ εσάς που με ακούτε», στο θέατρο Σημείο

Είδα την παράσταση «Σ’ εσάς που με ακούτε», στο θέατρο Σημείο

topic_12895

Έχουν περάσει δώδεκα χρόνια από το πρώτο ανέβασμα του έργου Σ’ Εσάς Που με Ακούτε της Λούλας Αναγνωστάκη από το Λευτέρη Βογιατζή και τη Νέα Σκηνή στην Αθήνα και εγώ βρέθηκα στο θέατρο Σημείο για να το δω μέσα από τα μάτια του ηθοποιού και σκηνοθέτη Μάνου Καρατζογιάννη, σε ένα δεύτερο κύκλο περιορισμένων παραστάσεων.

Μέσα από ένα λιτό σκηνικό που αποτελείται αποκλειστικά από καρέκλες, ένα μικρό τραπεζάκι και ένα μικρόφωνο, μεταφέρθηκα νοητά σε ένα σπίτι στην πόλη του Βερολίνου. Μέσα σε αυτό ο ήρωας του έργου, ο Άγης, ετοιμάζει την αυριανή του ομιλία σε μία ειρηνική συγκέντρωση, η οποία θα προσπαθήσει να ταρακουνήσει το πλήθος, σε μια εποχή που οι κοινωνικές και πολιτικές εξελίξεις οδηγούν σε δυσάρεστα γεγονότα και κλονισμό της ανθρώπινης ασφάλειας. Την ηρεμία του εσωτερικού χώρου του σπιτιού, όπως και αυτή του θεατή, την ταράζουν κατά διαστήματα θόρυβοι, οι οποίοι προμηνύουν αναταράξεις σε μία κοινωνία που διαρκώς αλλάζει.

Το μικρόφωνο με το οποίο προβάρει τα λόγια του ο ήρωας θα γίνει η αφορμή, ώστε τα υπόλοιπα πρόσωπα του έργου να ξετυλίξουν τις δικές τους σκέψεις, ανησυχίες, φόβους, ανασφάλειες και επιθυμίες. Σαν να μιλούν σε ένα φανταστικό κοινό, μοιράζονται τις ιστορίες τους και εξομολογούνται πως τα παιχνίδια της μοίρας τούς έφεραν στη γερμανική πόλη.

Το κείμενο της συγγραφέως που οραματίστηκε την κοινωνία του μέλλοντος, με την πολύτιμη βοήθεια των δυνατών ερμηνειών των ηθοποιών, καταφέρνει να σε προβληματίσει, να ταράξει το μέσα σου και να σε αναγκάσει να σκεφτείς ποιος είναι ο δικός σου ρόλος σε μία κοινωνία που έχει αρχίσει να ξεχνάει πώς να προστατεύει τα μέλη της.

Η παράσταση δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του τιμητικού αφιερώματος για τη σημαντική προσφορά της Λούλας Αναγνωστάκη στο ελληνικό θέατρο και χρονικά συμπίπτει με την έκδοση του βιβλίου του Μάνου Καρατζογιάννη με τίτλο Στην Πόλη της Λούλας Αναγνωστάκη, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Σοκόλη.

sesaspoumeakoute

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Μάνος Καρατζογιάννης
Κοστούμια: Βασιλική Σύρμα
Σκηνικά: Γιάννης Αρβανίτης
Επιμέλεια κίνησης: Ζωή Χατζηαντωνίου
Φωτισμός: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Φωτογραφίες: Σωτηρία Ψαρού
Trailer: Άλεξ Τριανταφύλλου

Παίζουν οι ηθοποιοί: Όλια Λαζαρίδου, Mαρία Ζορμπά, Άντριαν Φρίλινγκ, Ανδρέας Κοντόπουλος, Δανάη Επιθυμιάδη, Γιάννης Καραούλης, Μάνος Στεφανάκης, Κλεοπάτρα Μάρκου, Σταύρος Γιαννακόπουλος


Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 (μέχρι 12/4)

Εισιτήριο: €10- 12
Πού: Θέατρο Σημείο – Χαριλάου Τρικούπη 4 (πίσω από το Πάντειο), Καλλιθέα

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Είδαμε τον “Βουρκόλακα” στο Εργοτάξιον

Μια εντυπωσιακή και σύγχρονη εκδοχή του θεατρικού έργου «Βουρκόλακας» παρουσιάζει στο Εργοτάξιον η θεατρική ομάδα ΑΥΤΗ και ΑΥΤΟΙ Ο «Βουρκόλακας» ...