Home / THINKDROPS / ΧΟΡΟΣ / “Human Constructions” στο Bios

“Human Constructions” στο Bios

Human ConstructionsΗ έρευνα “Αρχιτεκτονική + Χορός” παρουσιάζεται σε μία site specific έκθεση από solo δημιουργίες νέων χορευτών και μία διαδραστική διάλεξη με θέμα την καλλιτεχνική δημιουργία.

Η έρευνα της αρχιτέκτονος και χορογράφου αφορά στην ανίχνευση σημείων τομής στη συνθετική διεργασία αρχιτεκτονικής και χορού. Η συσχέτιση των δύο τεχνών στηρίζεται στη αντίληψη πως και οι δύο τέχνες δημιουργούν χώρο μέσα από την κίνηση των σωμάτων. Το σώμα αντιλαμβάνεται, δημιουργεί και κατανοεί το χώρο και τη δυναμική του με τρόπο κιναισθητικό.

Ξεκινώντας (2011-2014) από τη μελέτη συνθετικών θεωρήσεων αρχιτεκτόνων και χορογράφων η έρευνα περνά, στην παρούσα φάση της (2015-2016), σε βιωματικό επίπεδο με στόχο να ανατροφοδοτηθεί και να εξελιχθεί μέσα από την πράξη.

Η site specific έκθεση:
Tην παρουσίαση της έρευνας θα “ανοίξουν” οι νέοι δημιουργοί που συμμετείχαν στο 2ο εργαστήρι σύνθεσης solo “Αρχιτεκτονική & Χορός”. Το εργαστήρι διεξήχθη από τη χορογράφο τους μήνες Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2016 στον Πολυχώρο “Αννα & Μαρία Καλουτά” με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων. Το εργαστήρι είναι πειραματικό και στόχος του είναι η ανατροφοδότηση της έρευνας μέσα από την εφαρμογή της. Οι συμμετέχοντες του εργαστηρίου θα κατοικήσουν τους χώρους του ΡΟΜΑΝΤΣΟ, παρουσιάζοντας τα soli τους σε μία “ζωντανή” site – specific έκθεση. Ο κόσμος θα ξεναγηθεί στις solo δημιουργίες ακολουθώντας προτεινόμενες διαδρομές.
Χορεύουν:
Μ.Γεωργιοπούλου | Η.Καουκάκη | Ε.Καμπούρη | Ε.Χολή | Μ.Σολωμονίδου | Κ.Καρμoίρη
Χ.Καραμποίκη | Ε.Θανέλλα | Σ.Μπενέτας

Η διάλεξη:
H διάλεξη είναι προϊόν διεπιστημονικής έρευνας της χορογράφου επάνω στη συνθετική διεργασία της αρχιτεκτονικής και του χορού. Το έργο σκιαγραφεί την ίδια την έρευνα και μιλά για τη δημιουργία χώρων μέσα από την κίνηση των σωμάτων. Το έργο συνδυάζει λόγο και κίνηση σε όλη του τη διάρκεια ακολουθώντας φόρμα διαδραστικής διάλεξης. Το κοινό εμπλέκεται στην εξέλιξη του έργου και καλείται με τη βιωματική του συμμετοχή να επανεξετάσει θέματα όπως η αντίληψη, η κατάληψη και η σύνθεση χώρου.
Σταδιακά ξεναγείται στα πορίσματα και τις ανακαλύψεις της χορογράφου, η οποία παροτρύνει το θεατή να τη δει και να την ακούσει μέσα από την αίσθηση. Χρησιμοποιώντας το είδος της lecture performance επιζητά να μιλήσει για τη σύνθεση χώρου εκ των έσω: καθώς μιλά για το ρόλο της κίνησης στη δημιουργία έργων, η ίδια, μεταμορφωμένη σε δημιούργημα, “κινείται” εξελικτικά προς το θεατή και τον καλεί να ταξιδέψει μαζί της. Να γευτεί τα όσα λέγονται και γίνονται επάνω στη σκηνή, να ανακαλύψει και να συν-αισθανθεί. Τον κόπο, την αγωνία και τη φιλοδοξία της ανθρώπινης δημιουργίας, αλλά και την πληρότητα, την παιδικότητα και την χαρά του να αγαπάς…
αυτό που φτιάχνεις.

Συντελεστές:
Σύλληψη | Σκηνοθεσία | Χορογραφία | Ερμηνεία: Σοφία Κονδυλιά
Σύμβουλος χορογραφίας: Αγγελική Στελλάτου
Επιμέλεια λόγου: Κατερίνα Κυβετού
Κείμενο: Σοφία Κονδυλιά
Σχεδιασμός σκηνικού: PV
Φωτισμοί: Σοφία Κονδυλιά
Φωτογραφίες: PV
Σχεδιασμός αφίσας: PV, Σοφία Κονδυλιά

Διάρκεια: 40 λεπτά

Το έργο περιέχει σκηνές διάδρασης με το κοινό, όπου οι θεατές καλούνται να ακολουθήσουν τις οδηγίες που τους δίνονται.

Συνολική διάρκεια παρουσίασης της έρευνας: 2 ώρες

Μετά τη λήξη της παρουσίασης θα ακολουθήσει συζήτηση με τη χορογράφο.

INFO:

Διεύθυνση: Αναξαγόρα 3-5 Τηλέφωνο: 2167003325

Δευτέρα 16 Μαίου 2016, ώρες: 21:15

Είσοδος ελεύθερης επιλογής.

Καθώς δε θα υπάρξουν κρατήσεις και κάθε ξενάγηση στις δημιουργίες των συμμετεχόντων λειτουργεί με συγκεκριμένο αριθμό ατόμων, παρακαλείστε για την έγκαιρη προσέλευση (20′ νωρίτερα) για καλύτερη διαχείριση των επισκεπτών.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

«Καρυοθραύστης» στο Christmas Theater, από 23 έως 29 Δεκεμβρίου

Μία από τις πιο ιστορικές ακαδημίες μπαλέτου στον κόσμο έρχεται στην Αθήνα τον Δεκέμβριο πλαισιωμένη από κορυφαίους σολίστ του θεάτρου ...