Home / THINKDROPS / ΜΟΥΣΙΚΗ / LIVE REVIEWS / Είδαμε τον Γιάννη Χαρούλη στο Θέατρο Γης

Είδαμε τον Γιάννη Χαρούλη στο Θέατρο Γης

Ένα χρόνο έλειψε από την πόλη μας ο Χαρούλης και την Τετάρτη 1 Ιουνίου ανταμωθήκαμε ξανά!

Γιάννης Χαρούλης στο Θέατρο Γης

Είχαμε καιρό να παραβρεθούμε σε συναυλία του Χαρούλη και η αγωνία μας ήταν μεγάλη, τόσο επειδή τον… πεθυμήσαμε όσο και επειδή θα παρουσιάζονταν κάποια τραγούδια από το νέο του δίσκο. Η συναυλία ήταν sold out, οπότε περιμέναμε ότι το Θέατρο Γης θα γέμιζε και, πράγματι, ήδη από νωρίς ο κόσμος άρχισε να έρχεται. Μπροστά στη σκηνή έβλεπες τα πιο νέα παιδιά —κι εγώ ανάμεσά τους!— ενώ βέβαια δεν έλειπαν και τα απαραίτητα μπουκάλια ρακής, τσίπουρου ή ρετσίνας. Αυτομάτως, εκείνη τη στιγμή σκέφτεσαι “θα περάσουμε πολύ καλά”.

Μόλις άρχισε να σκοτεινιάζει, τα φώτα στη σκηνή άναψαν και σε λίγα λεπτά η μπάντα βγήκε. Ο Χαρούλης μας καλωσόρισε, όπως πάντα, με το λαούτο του και με ένα χαμόγελο. Πέρα από τα γνωστά κι αγαπημένα τραγούδια του ίδιου, ακούστηκαν πολλά του πολυαγαπημένου Θανάση Παπακωνσταντίνου, όπως “Το σκουλαρίκι” ή το “Η ουρά του αλόγου”, στα οποία η συμμετοχή του κοινού ήταν εντυπωσιακή. Άλλα τραγούδια που ακούστηκαν ήταν τα “Τότε κι εγώ θα θυμηθώ”, “Πάντα θλιμμένη χαραυγή”, “Έλα πάρε με”, “Το πολλαπλό σου είδωλο” των Χειμερινών Κολυμβητών, “Σου μιλώ και κοκκινίζεις”, ενώ δεν θα έλειπαν από το πρόγραμμα ο “Ακροβάτης” των Χαΐνηδων ή ο “Ερωτόκριτος”, τον οποίο άφησε προς το τέλος  για να μας συγκινήσει.

Ο Χαρούλης έχει καταφέρει να γίνει αγαπητός από τον κόσμο και αυτό φαίνεται αφενός όταν γεμίζει δυο μέρες συνεχόμενες ένα θέατρο με χιλιάδες κόσμο και αφετέρου όταν βλέπεις το κοινό να χορεύει με τόσο πάθος – θέλει κότσια για να σταθείς μπροστά στη σκηνή! Ειδικά αν δεν θες να κουνιέσαι (τότε μην πας!). Το αγόρι με το λαούτο θα είναι πάντα το αγόρι με το λαούτο που θα σε ξεσηκώσει και θα παίζει πάντα με χαρά. Κατά τη διάρκεια της συναυλίας έπινε τη ρακή υψώνοντας το ποτήρι προς το κοινό λέγοντας “εβίβα, με τις υγείες σας” και μάλιστα, ακόμα κι όταν έσπασε μια χορδή από το λαούτο και την άλλαξε πάνω στη σκηνή, προσπαθούσε να καλύψει το κενό μιλώντας στο κοινό, σαν να ήμασταν όλοι μια παρέα.

Οι μουσικοί του είναι εξαιρετικοί και καταφέρνουν να πλαισιώσουν άψογα το όλο σκηνικό και να ταιριάξουν τόσο καλά μαζί του. Αυτή τη φορά, μάλιστα, υπήρχαν δύο ντράμερ (κρουστά for the win!).

Ο Χαρούλης, παραμένοντας αυθεντικός και αγαπητός, έχει καταφέρει να μυήσει τους νέους ανθρώπους –της γενιάς του, αλλά και μικρότερους– στην κρητική μουσική και παράδοση γενικότερα, με τα ποιήματα, τους στίχους ή τις μαντινάδες που πίσω απ’ όλα τους κρύβεται μια ιστορία.Έτσι, καταφέρνει είτε να δημιουργήσει είτε να κρατήσει ζωντανή την ευαισθησία τόσο στα νέα παιδιά όσο και στους μεγαλύτερους.

Με την ποίηση έχει να κάνει και ο καινούριος του δίσκος, καθώς αποτελείται από μελοποιημένη ποίηση του Παλαμά σε μουσική του Λουκά Θάνου (ο οποίος έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με το Νίκο Ξυλούρη). Από τον καινούριο δίσκο ακούσαμε δύο κομμάτια, ενώ ο Χαρούλης τόνισε τους παρακάτω στίχους «Από μια πατρίδα εγώ είμαι, κι όσο κι αν το λησμονώ, πάω προς μια πατρίδα πάω, μια για πάντα να σταθώ».

Εν τέλει, ήταν μια συναυλία όχι πολύ διαφορετική από αυτές που μας έχει συνηθίσει ο Γιάννης Χαρούλης, γεμάτη αγάπη, δύναμη και πάθος!

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Νέο τραγούδι: Mottet feat. Ξένια Γαργάλη – Γλυκιά ζωή

Οι Mottet είναι ένα μουσικό σχήμα με ακουστικό κυρίως ήχο. Μετά από δύο χρόνια παρουσίας με ζωντανές εμφανίσεις, έρχονται να ...