Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Pizza γόνδολα

Pizza γόνδολα

Pizza γόνδολα

Το καλοκαίρι έχει μπει για τα καλά και το καταλαβαίνεις αυτό καθώς λούζεσαι στον ιδρώτα μέσα στην πόλη, προσπαθώντας να προλάβεις τις δουλειές σου (δηλαδή και ακίνητος να μείνεις, πάλι ιδρώνεις)! Η ειρωνεία είναι πως βλέπεις όλους τους διαδικτυακούς σου φίλους να ανεβάζουν φώτο από τα πρώτα τους μπάνια στην παραλία, τις καφεδάρες κάτω απ’ τις ψάθινες ομπρέλες και τα πρώτα σημάδια από το μαύρισμα γύρω από το μαγιό, που πραγματικά δεν καταλαβαίνω πότε πρόλαβαν να εμφανιστούν.

Και εσύ μπαίνεις στο σπίτι (ιδρωμένος πάντα) και αναρωτιέσαι τι θα φας και σήμερα. Και είναι ακόμα χειρότερο όταν μένεις με τη μάνα σου και μπαίνοντας στο σπίτι φωνάζεις μαμαααά πεινάω τι φαΐ έχει; και δεν ακούγεται καμία απάντηση. Σε αυτό το σημείο δεν ανησυχείς μήπως έχει πάθει τίποτα, αλλά μήπως δεν έχει μαγειρέψει και φοβάται να στο πει. Όλα καταρρέουν όταν βλέπεις ένα σημείωμα στον πάγκο της κουζίνας που λέει: πήγα για μπάνιο με τη θεία θα γυρίσω το απόγευμα, φιλάκια η μαμά!

Στο σημείο αυτό είσαι έτοιμος για φονικό, αλλά δεν είναι κανείς στο σπίτι και τα χρυσόψαρα δεν σου φταίνε σε τίποτα, όποτε πιάνεις τα φυλλάδια από τα delivery και κλαίγοντας πληκτρολογείς το νούμερο, σκεπτόμενος πως δεν θα κάνεις κορμί ούτε το φετινό καλοκαίρι.

Ώπα ώπα, πριν προβείς σε απότομες αποφάσεις μπες στο thinkdrops.gr, δες τι σου προτείνει να φας τσέκαρε και κάνα άρθρο όσο ετοιμάζεται η μάσα και παίξ’ το κουλ!

Pizza γόνδολα

Υλικά

  • 1 καρβέλι μπαγιάτικο ψωμί της αρεσκείας μας
  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη ή 2 μικρές
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. κέτσαπ
  • 1 πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
  • 6 με 7 φέτες από ό,τι αλλαντικό επιθυμούμε
  • 250 γρ. κασέρι ή όποιο άλλο τυροκομικό επιθυμείτε αρκεί να λιώνει εύκολα
  • 5 με 6 φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • 1 κ.γλ. πάπρικα καπνιστή
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C.

Παίρνουμε το ψωμί και προσεκτικά κόβουμε το επάνω μέρος, σαν να δημιουργούμε ένα καπάκι στο ψωμί. Δεν θέλουμε να το κόψουμε εντελώς στη μέση, γιατί το μισό θα πάει στράφι. Αρχίζουμε και αδειάζουμε τη ψίχα, την οποία δεν πετάμε. Είτε την τρίβουμε στο μιξεράκι της κουζίνας και τη φυλάμε σε ένα βάζο για κάποιο πανάρισμα είτε την αναμειγνύουμε με λίγα μυρωδικά της αρεσκείας μας, την ψήνουμε με λίγο λαδάκι στο φούρνο και την προσθέτουμε σε μια σαλάτα αντί για κρουτόν. Με αυτό τον τρόπο το ψωμί μας μετατράπηκε σε μία γόνδολα (εξού και το όνομα), έτοιμη να ξεχειλίσει από γεύσεις και όχι από νερό.

Έπειτα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε την τριμμένη ντομάτα με την κέτσαπ, το ελαιόλαδο, τα φύλλα βασιλικού, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Προσέχουμε με το αλάτι, διότι αργότερα θα προσθέσουμε και το τυρί. Αυτή είναι η σάλτσα του ενός λεπτού για την pizza μας. Στρώνουμε τη σάλτσα μέσα στη γόνδολα και φροντίζουμε να πάει παντού. Από πάνω προσθέτουμε το τυρί, τις πιπεριές και τις φέτες από το αλλαντικό, όπως κάνουμε και σε μια πραγματική pizza. Σε αυτή τη φάση μπορούμε να προσθέσουμε πραγματικά ό,τι μας κάνει κέφι.

Τυλίγουμε την pizza, πλέον, με μία λαδόκολλα και την ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 15′ με 20′. Την ψήνουμε σκεπασμένη διότι ο ατμός που θα δημιουργηθεί μέσα στη λαδόκολλα θα ξαναζωντανέψει το μπαγιάτικο ψωμί μας χωρίς να το ξεράνει και το κάψει.

Για τους μερακλήδες προτείνω μπουγιουρντί αλά γόνδολα, με τον ίδιο τρόπο όπως κάνουμε και τη pizza!

Και ενώ οι γονδολιέρηδες χρεώνουν τη βόλτα έως και 80€, εμείς θα ταξιδέψουμε με πολύ λιγότερα και θα γεμίσουμε και το στομάχι μας.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Βάτος αχνιστός με μουστάρδα

Βάτος αχνιστός με μουστάρδα

Fun fact: Ο βάτος ανήκει στην οικογένεια των σαλαχιών και παίρνει το όνομά του από την ευρύτερη κατηγορία «βατοειδή». Στις ...