Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Τάρτα σοκολάτας

Τάρτα σοκολάτας

Τάρτα σοκολάτας

Για αυτή την εβδομάδα, ήρθε η ώρα σας σοκολατοφάγοι! Μια τάρτα σε 3 επίπεδα, που στο κάθε ένα από αυτά μοσχοβολάει κακάο και σοκολάτα. Ναι, OK, θα θες να πιεις νερό, αλλά δεν θα θες να σταματήσεις και στο ένα κομμάτι! Όλη η μαγεία είναι στα φουντούκια – ναι, καλά διαβάσατε, έχει και φουντούκια (και πιστεύατε πως δεν μπορεί να γίνει καλύτερο). Προσοχή, μη σας πάρει χαμπάρι η γειτονιά διότι δεν τη γλιτώνετε την τυχαία –και καλά– επίσκεψη. Δοκιμάστε την και όσοι δεν είστε πολύ φαν της σοκολάτας, με τη συνοδεία φρέσκων φρούτων.

Υλικά (για μια ταρτιέρα 26εκ.)

Για τη ζύμη

  • 1 κούπα θρυμματισμένα μπισκότα (της επιλογής σας) στο μπλεντεράκι
  • 3/4 κούπας φουντούκια καβουρδισμένα χωρίς τη φλούδα τους
  • 1/4 κούπας κακάο άγλυκο
  • 4 κ. σ. άχνη ζάχαρη
  • 5 κ. σ. λιωμένο βούτυρο

Για τη γέμιση

  • 1 & 1/4 κούπας κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 250 γρ. σοκολάτα γάλακτος
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι

Για το γλάσσο

  • 2 κ. σ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 55 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 1 κ. γλ. μέλι
  • 1 κ. γλ. ζεστό νερό

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175–180°C.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της ζύμης και στρώνουμε στην ταρτιέρα πατώντας καλά ώστε να καλυφθούν καλά και τα τοιχώματα. Βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί για περίπου 10 λεπτά ή έως ότου σκληρύνει.

Όσο ψήνεται η ζύμη μας ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά για να μην “πιάσει” στον πάτο. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη σοκολάτα μας, αφού πρώτα την κόψουμε σε κομμάτια. Μόλις η κρέμα πάρει μία βράση, τη ρίχνουμε στη σοκολάτα και περιμένουμε για 3 λεπτά. Έπειτα ανακατεύουμε έως ότου λιώσουν όλα τα κομμάτια της σοκολάτας. Αυτή είναι η συνηθέστερη μέθοδος για την παρασκευή μιας ganache. Μόλις έχουμε ένα λείο μείγμα, συνεχίζουμε προσθέτοντας τα αυγά, τη βανίλια και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε πάνω στην ψημένη ζύμη μας και ψήνουμε για ακόμα 20 με 25 λεπτά.

Όσο περιμένουμε την τάρτα να ψηθεί, ετοιμάζουμε το λαχταριστό γλάσο μας. Ακολουθώντας την ίδια διαδικασία για τη ganache ζεσταίνουμε την κρέμα και τη ρίχνουμε στη σοκολάτα. Έπειτα προσθέτουμε το μέλι και το ζεστό νερό και ανακατεύουμε.

Μόλις η τάρτα βγει από το φούρνο ρίχνουμε επάνω το γλάσο και κουνάμε ώστε να πάει παντού και να πετύχουμε μια ομοιόμορφη επικάλυψη.

Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Για τους βιαστικούς υπάρχει και η κατάψυξη!

Ιδανικά, δεν σερβίρεται με τίποτα – τρως απευθείας από μέσα! Άντε καλά, κέρνα και κανένα κομμάτι παγωμένο με ζεστή μαρμελάδα κεράσι (είναι και της εποχής) και φουντούκια ολόκληρα!

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Κοφτό μακαρονάκι με μπρόκολο

Κοφτό μακαρονάκι με μπρόκολο

Αν σου αρέσουν τα ζυμαρικά και τα λαχανικά, αυτή η συνταγή για μια γευστική μακαρονάδα με μπρόκολο, πιπεριές Φλωρίνης και ...