Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Εναλλακτικά fish and “chips” με κουρκούτι μαύρης μπύρας

Εναλλακτικά fish and “chips” με κουρκούτι μαύρης μπύρας

Εναλλακτικά fish and «chips» με κουρκούτι μαύρης μπύρας

Αν ρωτήσεις πέντε ανθρώπους να σου περιγράψουν τη γεύση της ντομάτας, θα πάρεις πέντε διαφορετικές απαντήσεις.

Η γεύση είναι μοναδική για τον κάθε άνθρωπο. Συνεπώς, δεν μπορείς να επιτύχεις ένα τέλειο αποτέλεσμα για όλους, διότι ο καθένας έχει αποτυπώσει διαφορετικά την κάθε γεύση στο μυαλό του. Ίσως, όμως, εκεί να βρίσκεται και η ουσία του ότι υπάρχουν αμέτρητες γευστικές παραλλαγές ενός υλικού. Έτσι μπορεί και να εξηγείται η γεύση από το φαγητό της μάνας, η οποία είναι αποτυπωμένη διαφορετικά για τον καθένα τόσο μαγειρικά όσο και συναισθηματικά!

Επομένως, μη νομίζετε πως δεν μπορείτε να επιτύχετε ένα γευστικό φαγητό και να δοκιμάσετε υλικά που “υποτίθεται” ότι δεν ταιριάζουν μεταξύ τους… Εγκαταλείψτε το στερεότυπο της συνταγής και μαγειρέψτε με τη γεύση!

Υλικά

  • 250 γρ. περίπου φασολάκια φρέσκα καθαρισμένα, τα πιο τρυφερά που μπορείτε να βρείτε
  • 1/2 κιλό μιξ από μικρά ψαράκια όπως αθερίνα, σαρδέλα, γαύρο, καθαρισμένα
  • Λάδι για το τηγάνισμα

Για το κουρκούτι

  • 500 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 330 ml μαύρη μπύρα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 φακελάκια μαγιά ξερή
  • 2 καλές πρέζες ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το νερό, τη μπύρα, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα έως ότου η μαγιά διαλυθεί καλά.

Προσθέτουμε το αλεύρι, συνεχίζουμε το ανακάτεμα και στο τέλος ενσωματώνουμε και το αλάτι. Αφήνουμε στην άκρη για περίπου μισή ώρα έως ότου ενεργοποιηθεί η μαγιά.

Βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί καλά και μόλις είναι έτοιμο και το κουρκούτι αρχίζουμε το τηγάνισμα.

Πρώτα τηγανίζουμε τα φασολάκια βουτώντας τα λίγα λίγα στο κουρκούτι και ρίχνοντας τα στο λάδι. Ανακατεύουμε ελαφρά μόλις αρχίσει να σχηματίζεται κρούστα εξωτερικά. Όταν πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα τα βγάζουμε να στραγγίζουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και αλατίζουμε.

Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και με τα ψαράκια μας.

Σερβίρουμε με χωριάτικη σαλάτα και μπόλικο λεμόνι.

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Κοφτό μακαρονάκι με μπρόκολο

Κοφτό μακαρονάκι με μπρόκολο

Αν σου αρέσουν τα ζυμαρικά και τα λαχανικά, αυτή η συνταγή για μια γευστική μακαρονάδα με μπρόκολο, πιπεριές Φλωρίνης και ...