Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Μακαρονοσαλάτα “της άδειας τσέπης”

Μακαρονοσαλάτα “της άδειας τσέπης”

Μακαρονοσαλάτα "της άδειας τσέπης"

Με την επιστροφή και των τελευταίων εκδρομέων… ελπίζω δηλαδή να είναι οι τελευταίοι, γιατί αλλιώς θα βάλω τα κλάματα! Για όσους, λοιπόν, ακούραστα κάνουν ακόμα διακοπές αλλά όταν γυρίσουν θα μετράνε τα λεφτά τους μέχρι και το τελευταίο σεντ (ε τι στο καλό πια, μόνο τα δικά μου τελειώνουν με ταχύτητα φωτός;), επειδή θα πρέπει να φάνε κάτι και για να μην το ρίξουμε στο σουβλάκι “ένα ευρώ” –που ποιος ξέρει τι σόι κρέας έχει–, θα φάμε σπιτικά, εύκολα και πάνω από όλα νόστιμα! Λύση εκτάκτου ανάγκης, λοιπόν, όχι μόνο για την τσέπη μας, αλλά και για το στομάχι μας η συνταγή που ακολουθεί!

Υλικά για 4 άτομα

  • 1/2 κιλό μακαρόνια (προτιμήστε κοντά ζυμαρικά, κυρίως φιογκάκια, πένες, τριβελάκια κλπ)
  • 5 λουκάνικα βραστά γαλοπούλας ή ό,τι άλλο επιθυμείτε βρασμένα
  • 2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, το πράσινο μέρος
  • 4 μικρές ντομάτες χωρίς τα σπόρια τους
  • 4 κ.σ. μουστάρδα γλυκιά
  • 250 ml ζωμό κότας (το πιο εύκολο είναι να διαλύσετε μισό κύβο έτοιμο ζωμό σε ζεστό νερό και βουαλά!)
  • 50 ml βαλσάμικο ξύδι, λευκό κατά προτίμηση
  • 1/2 κ.γλ. τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κ.γλ. σόγια σως

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες και το χρόνο της συσκευασίας. Στραγγίζουμε και αφήνουμε στην άκρη να μισοκρυώσουν.

Έπειτα κόβουμε τα λουκάνικα και τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες, τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες και τις ντομάτες σε κυβάκια και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπωλ. Στο ίδιο μπωλ ενσωματώνουμε και όλα τα υλικά του ντρέσινγκ –τη μουστάρδα, το ζωμό, τη σόγια, το τζίντζερ, το βαλσάμικο– και ανακατεύουμε καλά έως ότου ενσωματωθούν.

Αφήνουμε στην άκρη για περίπου δέκα λεπτά. Σε αυτό το στάδιο τα υγρά ίσως σας φαίνονται αρκετά, αλλά μετά το δεκάλεπτο και ενώ τα υλικά μας θα έχουν ρουφήξει από τη σάλτσα μας, θα προσθέσουμε στα μακαρόνια όσα υγρά επιθυμούμε.

Τέλος, ενσωματώνουμε στα μακαρόνια το μείγμα με τα λαχανικά με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας και, ανάλογα με τα γούστα μας, προσθέτουμε όσο επιθυμούμε από το πεντανόστιμο ντρέσινγκ μας!

Υ.Γ. Βάλτε το σε ένα ταπεράκι και πάρτε το στη δουλειά (την επόμενη μέρα είναι ακόμα πιο νόστιμο). Ααα, βάλτε λίγο παραπάνω, γιατί θα θέλουν να δοκιμάσουν όλοι!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Βάτος αχνιστός με μουστάρδα

Βάτος αχνιστός με μουστάρδα

Fun fact: Ο βάτος ανήκει στην οικογένεια των σαλαχιών και παίρνει το όνομά του από την ευρύτερη κατηγορία «βατοειδή». Στις ...