Υλικά
- 4 μπανάνες
- 50 γρ. πικρή σοκολάτα
- 30 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 1 κ. σ. λικέρ της αρεσκείας μας
- 1 λεμόνι
- 1 πορτοκάλι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.
Σε ένα μπολ βάζουμε το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι και το πορτοκάλι, τη μαύρη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε τις μπανάνες σε ένα ταψί και τις περιχύνουμε με τους χυμούς. Ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά από κάθε μεριά, έως ότου η φλούδα τους αποκτήσει ένα σκούρο χρώμα. Κόβουμε και λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί.
Βγάζουμε τις μπανάνες από το φούρνο και αφαιρούμε λίγη από τη φλούδα τους, ώστε να μπορέσουμε να τις αλείψουμε με τη σοκολάτα. Αλείφουμε και σερβίρουμε με τριμμένο μπισκότο και μερικές σταγόνες από το αγαπημένο μας λικέρ!