Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Κρέμα λεμόνι

Κρέμα λεμόνι

Κρέμα λεμόνι

Η χρονιά έχει ξεκινήσει για τα καλά, η πόλη είναι μέσα στην κίνηση, οι φοιτητές στις καφετέριες λιάζονται ακόμα – όπως λέμε, δηλαδή, ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του! Ευτυχώς, ο καιρός ακόμα έχει τις καλές του και το μεσημεράκι η ζέστη είναι το κάτι άλλο. Για το βράδυ παράπονο δεν έχω, η ύπουλη κουβερτούλα, που τη σέρνεις και μέχρι τον καναπέ, έχει βγει! Για τα ηλιόλουστα μεσημέρια, λοιπόν, και για τα απογεύματα στο μπαλκόνι, ένα άκρως δροσιστικό, ανάλαφρο και απολαυστικό γλυκό!

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 180 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 1 γρ. ζελατίνη

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά την κρέμα με τη ζάχαρη έως ότου η ζάχαρη λιώσει. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην “αρπάξει” το γάλα στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε και τη ζελατίνη και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. (Σημείωση: εάν έχουμε ζελατίνη σε σκόνη, την προσθέτουμε απευθείας στην κατσαρόλα. Εάν έχουμε φύλλα ζελατίνης, τα μουλιάζουμε πρώτα σε κρύο νερό και έπειτα, όταν μαλακώσουν, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας)

Αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα από τα λεμόνια. Αφήνουμε 10 λεπτά, σουρώνουμε και μοιράζουμε σε 4 ποτήρια. Διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει και να σταθεροποιηθεί η κρέμα.

Σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα της αρεσκείας μας ή ένα γλυκό του κουταλιού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Βάτος αχνιστός με μουστάρδα

Βάτος αχνιστός με μουστάρδα

Fun fact: Ο βάτος ανήκει στην οικογένεια των σαλαχιών και παίρνει το όνομά του από την ευρύτερη κατηγορία «βατοειδή». Στις ...