Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Κρεμ μπρουλέ μπανάνα χωρίς ψήσιμο

Κρεμ μπρουλέ μπανάνα χωρίς ψήσιμο

Κρεμ μπρουλέ μπανάνα χωρίς ψήσιμο

Ξέρω –και το ξέρετε και εσείς– πως κάποια φαγητά είναι κομματάκι… πώς να το πω; Δύσκολα; Όχι, όχι, μάλλον φοβιστικά – ή μάλλον, να πω καλύτερα, έχουν μπει στη μαύρη λίστα των φαγητών που δεν κάνουμε στο σπίτι! Προσωπικά, το δράμα το ζούσα από μικρή στο σπίτι, καθώς η μαμά μου φοβόταν πάντα να κάνει ποπ κορν. Φούρνο μικροκυμάτων δεν είχαμε ποτέ (ούτε δηλαδή και θα αποκτήσουμε) και έτσι ο ήχος που κάνουν όταν “σκάνε” στην κατσαρόλα ήταν ανέκαθεν για τη μαμά μου σαν ταινία τρόμου. Ένα ακόμα, το οποίο θεωρεί εντελώς επικίνδυνο, είναι να λιώσει ζάχαρη (δηλαδή να κάνει καραμέλα), οπότε γλυκά τύπου κρεμ καραμελέ κλπ τα είχαμε ξεχασμένα. Εντάξει, το τελευταίο δεν μου έκανε κάποια αίσθηση καθώς λατρεύω τη σοκολάτα, τα ποπ κορν όμως μου έχουν αφήσει ψυχολογικό τραύμα!

Η σημερινή συνταγή είναι μάλλον η απόδειξη για όλους αυτούς που αποφεύγουν να μπουν στην κουζίνα μόνο και μόνο επειδή κάτι τους φαίνεται δύσκολο!

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 100 γρ. ώριμη μπανάνα
  • 200 γρ. γάλα καρύδας (χωρίς ζάχαρη) θυμίζει κάπως σε πυκνότητα την κρέμα γάλακτος
  • 200 γρ. γάλα
  • 50 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 30 γρ. κορν φλάουρ
  • 1/4 φρέσκια βανίλια, τα σποράκια της

Εκτέλεση

Σε ένα μιξεράκι κουζίνας χτυπάμε καλά όλα μας τα υλικά. Έπειτα βάζουμε το μείγμα σε ένα κατσαρολάκι και αρχίζουμε να το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύουμε συνέχεια και μόλις αρχίζει να δένει και πάρει την πρώτη βράση το αποσύρουμε από τη φωτιά και το μοιράζουμε στα αντίστοιχα μπωλάκια τύπου κρεμ μπρουλέ ή σε όποια άλλα διαθέτουμε. Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για μία ώρα περίπου.

Όσο περιμένουμε ετοιμάζουμε απλά μια καραμέλα λιώνοντας λίγη ζάχαρη σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά προσέχοντάς την διαρκώς. Μόλις οι κρέμες κρυώσουν ρίχνουμε μια λεπτή στρώση καραμέλας από πάνω και αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά στο ψυγείο.

Η κρεμ μπρουλέ είναι έτοιμη χωρίς φλόγιστρα και ειδικές τεχνικές ψησίματος!

Υ.Γ. Εάν αντικαταστήσουμε το γάλα με γάλα σόγιας ή αμυγδάλου η συνταγή μετατρέπεται άφοβα σε χορτοφαγική αλλά εξίσου απολαυστική!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Σπιτικές κρέπες

Σπιτικές κρέπες

Φτιάξτε εύκολα τις πιο νόστιμες σπιτικές κρέπες, για να τις γεμίσετε με ό,τι αγαπάτε! Προετοιμασία Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ...