Home / THINKDROPS / ΘΕΑΤΡΟ / ΕΙΔΑΜΕ... / Είδαμε τον “Αντεροβγάλτη” στο Rabbithole

Είδαμε τον “Αντεροβγάλτη” στο Rabbithole

Αντεροβγάλτης

Θεατρική σειρά” : Και μόνο στο άκουσμα αυτών των λέξεων στην Ελλάδα η περιέργειά σου σε οδηγεί στο να διαβάσεις περισσότερα για αυτό το “φαινόμενο” στα θεατρικά δρώμενα.

Έτσι λοιπόν, δεν θα μπορούσα να μην μάθω περί τίνος πρόκειται και επισκέφτηκα το θεατρικό χώρο Rabbithole, για να παρακολουθήσω το 1ο επεισόδιο της θεατρικής σειράς “Αντεροβγάλτης“, με τον τίτλο «Πώς κάτι που δεν είναι αλήθεια, είναι» – μια σειρά που θα ολοκληρωθεί σε τέσσερα επεισόδια και είναι δημιούργημα της ομάδας Νοσταλγία.

**ό,τι διαβάσετε αφορά ένα επεισόδιο το οποίο προβλήθηκε για δέκα μόνο παραστάσεις και εγώ είδα την ένατη, οπότε θα σας βάλω στο κλίμα αν θέλετε να δείτε κάποιο από τα τρία που ακολουθούν – ή ακόμα και τα τρία, γιατί όχι;..

Μπαίνοντας σε ένα χώρο χωρίς την κλασική διάταξη σκηνής-θεατών, αλλά αντικρίζοντας στη μέση ένα μπαρ (ναι, κανονικό, με μπάρα!) και γύρω τους άλλους μικρούς χώρους όπου θα εκτυλιχθούν οι διάφορες σκηνές, μπέρδευες με την πρώτη, μη σου πω και με τη δεύτερη, ματιά ποιος είναι ηθοποιός και ποιος όχι… Αλλά όταν τα φώτα έπεσαν στα σωστά σημεία, όλα έγιναν πιο ξεκάθαρα…

Οι βασικοί χώροι δράσης ήταν: το γραφείο του επιθεωρητή, του ψυχιάτρου, το σπίτι του επιθεωρητή, το μπαρ, το πανδοχείο, ένα μαγαζί-σπίτι με φυτά (πολύ περίεργο-δεν κάνω spoil-σταματάω εδώ) και ο κινηματογράφος. Όπως φαντάζεστε, τα πρόσωπα είναι αρκετά για να γεμίσουν τους χώρους, πρόσωπα που τους ενώνει μία κοινή αποστολή, να σώσουν τους γύρω τους, αλλά και τους εαυτούς τους από την “επιστροφή” ενός από τους φρικιαστικότερους δολοφόνους της ανθρωπότητας… του Τζακ Αντεροβγάλτη..

Συγκεκριμένα, γυρνάμε πίσω στο 1988, όπου ένα γράμμα από το μακρινό 1949, επιστρέφει στο τμήμα Ανθρωποκτονιών της Βοστώνης, από άγνωστο αποστολέα, που ισχυρίζεται ότι είναι ο “Τζακ. Χαχα. Ο Αντεροβγάλτης” (όπως αυτοαποκαλείται σε ηχογραφημένα μηνύματα από το παρελθόν) και αναστατώνει την κοινωνία και κυρίως τον επιθεωρητή του τμήματος και τους συνεργάτες του, που πρέπει να λύσουν το γρίφο “πρόκειται για μία κακοστημένη φάρσα ή τα χειρότερα έρχονται;”. Και αν πρόκειται για το δεύτερο, τους περιμένει πολλή δουλειά… Ανάμεσα σε όλο αυτό το μυστήριο που πλανάται στην ατμόσφαιρα, παρουσιάζονται στο κοινό και πλευρές από τις προσωπικές στιγμές των ηρώων, πράγμα που σε μπερδεύει γιατί εκεί που σου φαίνεται κάποιος αθώος, στο επόμενο λεπτό μπορεί να σου φανεί παντελώς ένοχος και αντίστροφα.

Οι ηθοποιοί καταφέρνουν να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα αστυνομικής σειράς, με κάποιες στιγμές να πετυχαίνουν να είναι λίγο παραπάνω υπερβολικοί από το επιθυμητό, αλλά σαν σύνολο να έχουν καλοδουλέψει τους ρόλους τους, με αποτέλεσμα ο θεατής να αποκτά τις συμπάθειες και τις αντιπάθειες του, όσο περνάει ο χρόνος.

Το σκηνικό αρκετά ατμοσφαιρικό, αλλά σε κάποια σημεία λίγο δυσλειτουργικό για κάποιους θεατές, καθώς οι θέσεις είναι διαφορετικής οπτικής.

  • Highlight: η σκηνή με το χιόνι που πέφτει στον καλτ τηλεφωνικό θάλαμο

(Βασίζεται εν μέρει σε πραγματικά γεγονότα)

 

One day men will look back and say i gave birth to the twentieth century” – Jack the Ripper

 

ΠΡΟΣΕΧΗ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ:

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 2ο: Στα ίχνη του Μονόκερω | 7 – 18 Δεκεμβρίου 2016
ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 3ο: Αυτός που μπορεί (είναι ο επιθεωρητής) | 29 Μαρτίου – 9 Απριλίου 2017
ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 4ο: Το μομέντουμ | 17 – 28 Μαΐου 2017

Info

Rabbithole, Γερμανικού 20, Μεταξουργείο
Διάρκεια παράστασης: 80’
Είσοδος: 15 ευρώ / 10 ευρώ (φοιτητικό) / 8 ευρώ (ανέργων – ατέλειες)
Tα εισιτήρια των τεσσάρων επεισοδίων: 45 ευρώ (στο ταμείο του θεάτρου)

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Είδαμε τις «Νύχτες» στο Θέατρο 104

Μια παράσταση βασισμένη στις «Λευκές Νύχτες» του Ντοστογιέφσκι. Νύχτες. Αυτές που ζήσαμε, αυτές που ονειρευτήκαμε ή αυτές που ονειρευόμαστε πως ...