Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Πατάτες γεμιστές

Πατάτες γεμιστές

Πατάτες γεμιστές

Για αυτή την εβδομάδα, έχουμε μια συνταγή πανεύκολη, πολύ νόστιμη και φιλική για την τσέπη μας: Γεώμηλο ή αλλιώς, πατάτα! Κρύα ή ζεστή, ψητή ή τηγανητή, σαλάτα ή πουρές. Ποιος δεν τρώει την πατάτα; Νόστιμο συνοδευτικό για σχεδόν κάθε φαγητό και φυσικά πάντα λύση έκτακτης ανάγκης!

Υλικά

  • 5 πατάτες περίπου ίδιου μεγέθους
  • 200 γρ. τσένταρ τριμμένο
  • 5 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκκομένη
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 χούφτα μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 5 αυγά
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε σχολαστικά τη φλούδα από τις πατάτες ακόμα και με ένα βουρτσάκι διότι δεν θα τις ξεφλουδίσουμε. Βράζουμε τις πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό. Δεν τις βράζουμε εντελώς, δηλαδή τις στραγγίζουμε 3 – 4 λεπτά πριν από όσο θέλουν για να είναι έτοιμες. Τις κρυώνουμε και κόβουμε μια φέτα από την πλατιά τους μεριά σαν να ανοίγουμε ένα καπάκι. Αδειάζουμε όσο πιο προσεκτικά μπορούμε και όσο πιο πολύ μπορούμε από τη ψίχα τους. Προσέχουμε ώστε να μην τις σπάσουμε. Σε ένα μεγάλο μπωλ σπάμε με ένα πιρούνι τις μισή από τη ψίχα της πατάτας και το αφήνουμε στην άκρη. Την υπόλοιπη ψίχα μπορούμε να την κάνουμε μια ομελέτα με πατάτα ή να την κάνουμε πατατοσαλάτα.

Σε ένα καλά ζεσταμένο τηγάνι προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μπέικον χωρίς καθόλου λάδι. Περιμένουμε εώς ότου να αρχίσει να βγάζει το λίπος του και να παίρνει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Σε αυτό το στάδιο προσθέτουμε τις πιπεριές και σωτάρουμε. Μόλις μαλακώσουν τα προσθέτουμε στις σπασμένες πατάτες μαζί με το μαϊντανό, την κρέμα γάλακτος, το τσένταρ, αλάτι και πιπέρι.

Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τις πατάτες αφήνοντας μια μικρή λακουβίτσα στο κέντρο. Εκεί σπάμε από ένα ολόκληρο αυγό! Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για περίπου 15 λεπτά.

Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε όσο ακόμα είναι ζεστή.

Καλή μας όρεξη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Βάτος αχνιστός με μουστάρδα

Βάτος αχνιστός με μουστάρδα

Fun fact: Ο βάτος ανήκει στην οικογένεια των σαλαχιών και παίρνει το όνομά του από την ευρύτερη κατηγορία «βατοειδή». Στις ...