Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Κουνουπιδόσουπα

Κουνουπιδόσουπα

Κουνουπιδόσουπα

Για αυτή την εβδομάδα και προσπαθώντας να προφυλαχτούμε από τα κλασικά κρυώματα έχω να προτείνω μια σουπίτσα! Όχι, μην πάει το μυαλό σου στην πίτσα, σουπίτσα είπα! Ο καιρός κρυώνει απειλητικά και έτσι, όταν η μόνη σου επιλογή είναι να μείνεις στο σπίτι, μια σουπίτσα επιβάλλεται. Ακόμα και όταν επιστρέφεις από έξω και το μόνο που θέλεις είναι να ζεσταθείς, μια σούπα βάζει ένα χεράκι παραπάνω μέχρι να ζεσταθεί το σπίτι.

Ορίστε, λοιπόν, μια άκρως δυναμωτική, γρήγορη και νόστιμη κουνουπιδόσουπα για καλό χειμώνα!

Υλικά

  • 1 κουνουπίδι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1/4 κ.γλ. ζάχαρη
  • 600 ml ζωμός λαχανικών
  • 100 ml γάλα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Μόλις είναι έτοιμο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε. Παράλληλα, κόβουμε το κουνουπίδι σε μικρά μπουκετάκια. Τα προσθέτουμε και αυτά στην κατσαρόλα και τα σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι, έως ότου αρχίσει το κουνουπίδι να παίρνει “χρώμα”.

Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και σβήνουμε με το ζωμό. Αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου μισή ώρα και έπειτα προσθέτουμε το γάλα.

Αφαιρούμε τη σούπα από τη φωτιά και χτυπάμε στο μπλέντερ ή με ένα μίξερ χειρός.

Σερβίρουμε με ζεστό ψωμάκι και γιαούρτι. Καλή σας όρεξη!

Βαθμολόγησέ το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Κότσι στη γάστρα

Κότσι στη γάστρα

Τι θα έλεγες για ένα λαχταριστό κότσι που λιώνει στο στόμα, αναδύοντας εξαιρετικές γεύσεις και αρώματα; Οι δύο ώρες αξίζουν ...