Home / THINKDROPS / ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ / ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ... / “Κάνε τη Γ*μωδουλειά”: ένα βιβλίο που θα σου δώσει έμπνευση και κίνητρο

“Κάνε τη Γ*μωδουλειά”: ένα βιβλίο που θα σου δώσει έμπνευση και κίνητρο

Κάνε τη Γ*μωδουλειά

Αν σου έκανε εντύπωση ο τίτλος, αυτό μάλλον είναι καλό. Ίσως σου κινήσει την περιέργεια να πιάσεις στα χέρια σου αυτό το άρτι εκδοθέν από την Key Books βιβλίο, που με εξέπληξε πολύ ευχάριστα και ηδη το θεωρώ μια πολύ σημαντική προσθήκη στη βιβλιοθήκη μου.

Για να σε προλάβω, δεν αποτελεί άλλο ένα “βιβλίο με γνωμικά”, όπως ίσως σκεφτεί κάποιος χωρίς να το ξεφυλλίσει. Κατά την περιγραφή του οπισθοφύλλου:

Κάνε τη γ*μωδουλειά. Λιγότερες συσκέψεις, περισσότερη δράση. Το πάθος ποτέ δεν αποτυγχάνει.

Αυτά τα ρητά έχουν συγκεντρώσει χιλιάδες likes στο Twitter και το Instagram. Τώρα η ουσία του κόσμου των startups αποτυπώθηκε σε μορφή βιβλίου. Υπάρχει φρέσκια γνώση από τους πρωτοπόρους της επανάστασης των startups, δίπλα στη διαχρονική σοφία των Γκόντιν, Ζάκερμπεργκ και Τζομπς.

Οποιαδήποτε στιγμή κι αν αναζητάς έμπνευση και κίνητρο πάρε στα χέρια σου αυτό το βιβλίο. Και μετά… Κάνε τη Γ*μωδουλειά.

Ήταν πολλές οι φορές που σταμάτησα σε μια σελίδα και σκέφτηκα “αυτό πρέπει να το κάνω κάδρο και να το κρεμάσω κάπου μέσα στο σπίτι μου”. Στο τέλος, ήταν τόσα πολλά αυτά που θα ήθελα να βλέπω μπροστά μου κάθε ημέρα και να με εμπνέουν, που ίσως είναι πιο πρακτικό να κουβαλάω μαζί μου αυτό το “μαγικό” βιβλιαράκι. Είναι, εξάλλου, μικρό σε μέγεθος–περίπου 13×13 εκ.–και μπορείς να το περιεργαστείς εύκολα.

Κάνε τη γ*μωδουλειά

Πάντως, μη σε ξεγελά η “μαζεμένη” του όψη: περιέχει ισχυρές δόσεις σοφίας, που θα βάλουν τα γρανάζια του μυαλού σου σε λειτουργία και θα σου δώσουν αυτή τη μικρή ώθηση που χρειάζεσαι ώστε να πας παραπέρα σε ό,τι κι αν κάνεις.

Αυτό το σε ό,τι κι αν κάνεις θέλω να το τονίσω. Μπορεί τα παροτρυντικά λόγια και οι αλήθειες που κρύβει στις σελίδες του να ειπώθηκαν από ανθρώπους της δημιουργικής βιομηχανίας και της startup κοινότητας, ωστόσο οι περισσότερες από τις συμπυκνωμένες αυτές “σοφίες” έχουν εφαρμογή σε αμέτρητες περιπτώσεις της καθημερινής σου ζωής.

Μην φανταστείς, δηλαδή, ότι το “Κάνε τη Γ*μωδουλειά” απευθύνεται μόνο σε businessmen. Έχει να προσφέρει σε όλους.

Κάνε τη γ*μωδουλειά

Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που θα σε κάνει να απολαύσεις το Κάνε τη Γ*μωδουλειά είναι το design στις σελίδες του και η τυπογραφία. Βρήκα τη χρωματική παλέτα ιδιαίτερα ξεκούραστη και τη χρήση διαφορετικών γραμματοσειρών, βαρών, στιγμών, στιλ και χρωμάτων αρκετά βοηθητική και σωστά φροντισμένη.

Κάνε τη Γ*μωδουλειά

Εν κατακλείδι, αν εργάζεσαι σε μια startup, αν κατέχεις δημιουργική θέση σε κάποια εταιρεία ή, αν απλώς έχεις κάποιους στόχους στο μυαλό σου και θέλεις να διαβάσεις κάτι που θα σε εμπνεύσει να ξεκινήσεις, αυτό το βιβλίο έχει να σου δώσει πολλά.

Προσωπικά, είμαι σίγουρος ότι θα ανατρέξω αμέτρητες φορές στις σελίδες του. Πιστεύω ότι το ίδιο θα κάνει οποιοσδήποτε το αποκτήσει.

Η πιο καινοτόμα συμβουλή μου είναι να ξεκινήσεις.
— Ντέιβ Μόριν, Path

Lauris LibertsΟ συγγραφέας

Ο Lauris Liberts είναι ένας κατά συρροήν επιχειρηματίας και ιδρυτής της Startup Vitamins, η οποία προσφέρει έμπνευση στον κόσμο των startups. Στη Λιθουανία δημιούργησε τον μοναδικό ευρωπαϊκό ανταγωνιστή του Facebook που είναι ακόμα κυρίαρχο στη χώρα και στη συνέχεια εξαπλώθηκε παγκοσμίως με το Draugiem Group.

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

«Η σιωπή της λευκής πόλης»

Διαβάσαμε τη «Σιωπή της λευκής πόλης» της Eva Garcia Saenz de Urturi

Ένα καθηλωτικό αστυνομικό θρίλερ με φόντο την Ισπανική πόλη Βιτόρια Το βιβλίο «Η σιωπή της λευκής πόλης» από την Ισπανίδα ...