Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Τάρτα – πίτσα

Τάρτα – πίτσα

Τάρτα – πίτσα

Για αυτή την εβδομάδα μια λιχουδιά που θυμίζει πίτσα και τάρτα και πίτα και δεν γίνεται να μην τη δοκιμάσεις!

Έχει αυτά τα υλικά που όταν συνδυάζονται είναι αναπόφευκτο να μην γίνει ωραίο το φαγητό. Εντάξει, δεν λέω, πρέπει να  μπεις στην κουζίνα – εκτός αν η κουζίνα είναι στο σαλόνι δίπλα, στην τηλεόραση και, το σημαντικότερο: σε μια δύσκολη στιγμή πείνας, δεν θα σε προδώσει ποτέ! Οπότε επιλέγεις είτε να περιμένεις μισή ώρα και παραπάνω τον ντελιβερά και το φαγητό να έρθει κρύο είτε να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου! Και δεν εννοώ να μαλώσεις με τον ντελιβερά.

Υλικά (για μία φόρμα τάρτας περίπου 18εκ.)

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 200 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια
  • 3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας
  • 5 φέτες ζαμπόν ή όποιο άλλο αλλαντικό θέλετε
  • Μισή πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • Μισό πράσο κομμένο σε ροδέλες

(Μπορούμε να προσθέσουμε ό, τι άλλα υλικά θέλουμε όπως σε μια κανονική πίτσα)

  • Λίγο φρέσκο θυμάρι ή δεντρολίβανο
  • Ελαιόλαδο
  • 200 γρ. κρέμα τυρί
  • 2 αυγά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.

Αλείφουμε τη φόρμα με ελαιόλαδο πολύ καλά και στα τοιχώματα. Έπειτα απλώνουμε τη σφολιάτα και στρώνουμε. Ό, τι περισσεύει έξω από τη φόρμα το αφαιρούμε.

Στρώνουμε τα υλικά μας, βάζοντας τη σάλτσα ντομάτας, τη μοτσαρέλα, το ζαμπόν, την πιπεριά και το πράσο. Σε ένα μπολ χτυπάμε με ένα σύρμα το τυρί κρέμα με τα αυγά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά μας και περιχύνουμε την πίτσα από πάνω. Δεν ανακατεύουμε.

Ψήνουμε για 25 – 30 λεπτά και έπειτα βάζουμε το φούρνο στους 180°C και ψήνουμε για άλλα δέκα λεπτά.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Κοφτό μακαρονάκι με μπρόκολο

Κοφτό μακαρονάκι με μπρόκολο

Αν σου αρέσουν τα ζυμαρικά και τα λαχανικά, αυτή η συνταγή για μια γευστική μακαρονάδα με μπρόκολο, πιπεριές Φλωρίνης και ...