Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Ρολάκια πανσέτας με αποξηραμένα δαμάσκηνα

Ρολάκια πανσέτας με αποξηραμένα δαμάσκηνα

Ρολάκια πανσέτας με αποξηραμένα δαμάσκηναΔειλά δειλά οι πρώτες γιορτινές γεύσεις τριγυρνούν στο μυαλό μας ξέροντας πως και φέτος θα φάμε του σκασμού προτού έρθει ο νέος χρόνος. Και πραγματικά δεν ξέρω γιατί το κάνουμε αυτό (όχι πως δεν μου αρέσει), αλλά δεν λένε πως όλος ο χρόνος θα “πάει” όπως θα σε βρει η αρχή του; Κάθε φόρα μας πετυχαίνει μπουχτισμένους από το φαγητό, να βρωμάμε σκορδίλα και άλλες ευωδίες και μετά αναρωτιόμαστε γιατί ο προηγούμενος χρόνος δεν ήταν όπως τον περιμέναμε. Γιατί, νομίζετε ο χρόνος έτσι μας περιμένει; Είμαι σίγουρη πως μέχρι και την τελευταία στιγμή εύχεται να μην είναι η σειρά του! Λογικό, αφού στην αρχή όλοι τον περιμένουν πώς και πώς, πίνουν στην υγειά του και εύχονται χίλια δυο καλά και σε κάθε τέλος του τον έχουν ήδη ξεχάσει περιμένοντας τον επόμενο!

Μία πρόγευση, λοιπόν, αλλά προς τιμήν του ’16 η σημερινή συνταγή.

Υλικά (για 12 ρολάκια)

  • 12 πανσέτες λεπτοκομμένες χωρίς κόκκαλο
  • 12 δαμάσκηνα αποξηραμένα δαμάσκηνα απύρηνα
  • 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 1 κ.γλ. κόλιανδρο σε σκόνη
  • Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι και μισό πορτοκάλι
  • Αλάτι, πιπέρι

Προαιρετικά για την άλμη:

  • 1 μέρος αλάτι
  • 4 μέρη νερό
  • Κόκκους πιπεριού και κόλιανδρου
  • 1 φύλλο δάφνης

Εκτέλεση

Βάζουμε τις πανσέτες στην άλμη για τουλάχιστον 8 ώρες, εάν έχουμε τη δυνατότητα. Εάν τις ετοιμάσουμε εκείνη την ώρα και δεν τις αφήσουμε στην άλμη δεν υπάρχει πρόβλημα, πάλι λουκούμι θα γίνουν!

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη μουστάρδα, τους χυμούς και τα ξύσματα των εσπεριδοειδών, τον κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Αλείφουμε κάθε πανσέτα και από τις δύο μεριές, βάζουμε από ένα δαμάσκηνο στην κάθε μία, τυλίγουμε και καρφιτσώνουμε με μια οδοντογλυφίδα.

Εάν τις ψήσουμε στα κάρβουνα περνάμε λίγα λίγα τα ρολάκια σε σουβλακόξυλα και ψήνουμε σαν να ήταν σουβλάκια. Στο φούρνο θα χρειαστούν περίπου μισή ώρα.

Μόλις ροδίσουν είναι έτοιμα! Είναι ό,τι πρέπει για τη μέση σε ένα τραπέζι ή για ένα πάρτι, έτσι για να έχουμε κάτι να τσιμπάμε!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Χταπόδι με ζυμαρικά στο φούρνο

Χταπόδι με ζυμαρικά στο φούρνο

Μια υπέροχη, γευστική συνταγή με χταποδάκι για ένα αξέχαστο μεσημεριανό γεύμα με φίλους ή με την οικογένεια. Απλώς ακούμπησε το ...