Home / THINKDROPS / ΘΕΑΤΡΟ / “Παρατήρηση του Άχρονου” | Θεατροεικαστική παράσταση

“Παρατήρηση του Άχρονου” | Θεατροεικαστική παράσταση

"Παρατήρηση του Άχρονου" | Θεατροεικαστική παράσταση

Σκηνοθεσία / Σύλληψη / Απόδοση / Κείμενα / Σκηνική/Ηχητική Εγκατάσταση / Φώτα / Ήχος / Κοστούμια: EYPRAKSIA

Το έργο Παρατήρηση του Άχρονου πραγματεύεται την ποιότητα και τη δυναμική της Παρατήρησης του μέσα και του έξω, την αυτοπαρατήρηση και την εξέλιξη της ύπαρξης μέσα από τις αξίες της, που είναι οι Αφομοίωση – Ενσυναίσθηση – Συνείδηση. Η Παρατήρηση είναι το κλειδί της Ελευθερίας – επίγνωση της Εικονικότητας του κόσμου, Παρατήρηση, Αυτοπαρατήρηση, Παρατηρούμενος και Παρατηρητής. Μέσα από την Παρατήρηση έρχεται η Εξέλιξη, μια Μεταφορά της Παρατήρησης Έξω από τον Εαυτό, μια σχέση Αλληλοπαρατήρησης ο Ένας του Άλλου.

Το Άχρονο σημαίνει το Αθάνατο, το Άπειρο. Το Παρόν είναι το Άχρονο, η στιγμή της καθαρής Αυτογνωσίας, δεν πρέπει να κινείται από το παρελθόν και το μέλλον, το πριν και το μετά. Η Στιγμή είναι το Άχρονο. Παρατήρηση του Άχρονου – Παρατήρηση του Απείρου – Παρατήρηση του ίδιου του Εαυτού.

"Παρατήρηση του Άχρονου" | Θεατροεικαστική παράσταση

Ο Παρατηρούμενος στέκεται στα όρια του Εγκλεισμού του, στα ‘Ορια όπου ο Άνθρωπος δεν χωράει, στα Όρια της Πνευματικής του Γιγάντωσης. Ένα υπερβατικό Ον που δεν χωράει στα Όρια, στα Σύνορα που του Επιβάλλουν και χτίζουν γύρω του σε μια προσπάθεια Αυτοεγκλεισμού.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ του Έσω Σύμπαντος, στο Εσωτερικό του Απείρου, στην Παράλληλη διάσταση Πνοών, Παρατήρηση της Απόστασης του Όλου, της Αποδόμηση, της Άυλης Ακινησίας του Απείρου, στην Ολική Απορρόφηση του Φωτός, Στην Ένωση του Μη Ορατού, στην Άπνοια της Αιώρησης, στο Αιώνιο της Καθαρότητας, Παρατήρηση στο Βασίλειο της Σιγής, στην Πέτρα της Αντανάκλασης, στο Πεδίο της Διερεύνησης του Όλου, Στο Σώμα της Φωτιάς, στη Σιγή του Ακίνητου, στο Παρελθόν του Χρόνου, στην Ύπαρξη της Λήθης,στο Σημείο της Διάστασης του Είναι, στην Κατεύθυνση του Τέλους, στο Σύμβολο της Λύπης, Στη Στιγμή της Αθανασίας, στο Ανάγλυφο των Σωμάτων.

paratirisi-tou-axronou-1

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Θέατρο Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

τα ΔευτερόΤριτα για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων από τον Ιανουάριο 16-17 /23-24 /30-31/ και Φεβρουάριο 6-7
Είσοδος ελεύθερη – αντί εισιτηρίου τρόφιμα μακράς διάρκειας για τους πρόσφυγες
ώρα έναρξης: 8 μμ
διάρκεια παράστασης 60′
Σύλληψη-Σκηνοθεσία-Απόδοση: EYPRAKSIA
Υπο την Αιγίδα της UNESCO

Η EΥPRAKSIA γεννήθηκε στην Ελλάδα .Σπούδασε Μουσική – Υποκριτική – Χορό, έκανε το μεταπτυχιακό της στο Αρχαίο Δράμα στο Κέντρο Έρευνας «Δεσμοί». Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δράματος, υποκριτικής, αυτοσχεδιασμού, προσωπείο, butho, σωματικού θεάτρου, Ιστορίας Τέχνης – Φιλοσοφίας – Ψυχολογίας, Σκηνοθεσίας, Κλασικού Μπαλέτου, Βιοενέργειας, Contact Ιmprovisation και Σύγχρονου Χορού στην Αθήνα, Ευρώπη και τη Νέα Υόρκη. Έχει σκηνοθετήσει και συμμετάσχει σε παραστάσεις αρχαίου και σύγχρονου θεάτρου σε Ελλάδα και Εξωτερικο. Έχει λάβει παιδεία στη Σορβόννη στο Παρίσι, επάνω στην Ιστορία της Τέχνης στην αρχιτεκτονική των ταφών του 19 αιώνα – Φιλοσοφία, Ψυχολογία. Ως εικαστικός έλαβε παιδεία (ζωγραφική – κατασκευές – γλυπτική – ηχητικές εγκαταστάσεις – video art installation – performance) δίπλα σε σπουδαίους εικαστικούς σε Ευρώπη και Νέα Υόρκη. Ως εικαστικός καλλιτέχνης έχει δράση στο εξωτερικό με group exhibitions, καθώς επίσης εκπροσωπεί την Ελλάδα σε Παγκόσμια Φεστιβάλ με exhibitions-performances – art in public space -sound installations κ.ά. Είναι πτυχιούχος πιάνου και ανώτερων θεωρητικών μουσικής Κοντραμπάσσου, κλασικού τραγουδιού.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

ΊΣΟΝ | Ένας νέος χώρος καλλιτεχνικής έκφρασης ανάπηρων και μη ανάπηρων καλλιτεχνών

ΊΣΟΝ | Ένας νέος χώρος καλλιτεχνικής έκφρασης ανάπηρων και μη ανάπηρων καλλιτεχνών

Η ομάδα ΘΕΑΜΑ, η ομάδα ΕΞΙΣ και η ομάδα ARTimeleia, ο Βασίλης Οικονόμου, η Άννα Βεκιάρη και η Αννίτα Καπουσίζη ...