Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Σαλάτα ταμπουλέ με κινόα

Σαλάτα ταμπουλέ με κινόα

Σαλάτα ταμπουλέ με κινόαΚαθώς είμαστε ακόμα σκασμένοι από τα εορταστικά εδέσματα, αυτή την εβδομάδα θα προσπαθήσουμε να την κάνουμε να περάσει όσο το δυνατόν πιο απαρατήρητη για τα ρούχα μας, καθώς δεν είμαστε σε θέση για περισσότερα έξοδα. Δεν θα προσπαθήσω λοιπόν, να μεταλλάξω τα απομεινάρια από κουραμπιέδες, μελομακάρονα, γαλοπούλες, ρολά και λοιπά κρέατα στα λεγόμενα leftovers των γιορτών, καθώς ξέρω πως δεν έχει μείνει κοκαλάκι για κοκαλάκι.

Ένα μεσημεριανό, ανάλαφρο μεν χορταστικό δε, για να ξαναμπούμε στους ρυθμούς μας και προπαντός στα ρούχα μας!

Υλικά (για 4-5 άτομα)

  • 500 γρ. κινόα
  • 1 μάτσο μαϊντανό όχι πολύ μεγάλο
  • 2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
  • 1 αγγούρι κομμένο σε κυβάκια
  • 150 γρ. φέτα σε κυβάκια
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. ξερό δυόσμο ή λίγα φυλλαράκια φρέσκου
  • Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 500 ml ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Για να μαγειρέψουμε την κινόα δεν χρειάζεται να ξέρουμε κάτι παραπάνω από το να βράσουμε ρύζι!

Ξεπλένουμε καλά την κινόα κάτω από τρεχούμενο νερό. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε λίγο από το ελαιόλαδο μας και τη σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το ζωμό, 500 ml νερό και τη σκελίδα του σκόρδου και περιμένουμε έως ότου αρχίζει να βράζει.

Μόλις πάρει την πρώτη βράση, σκεπάζουμε, κλείνουμε το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε για 20 λεπτά περίπου χωρίς να ανοίξουμε καθόλου το κατσαρολάκι μας. Εάν έχουμε κουζίνα με γκάζι, απλά χαμηλώνουμε τη φωτιά στην πιο χαμηλή ένταση και ανά διαστήματα το ανακατεύουμε για να μην μας κολλήσει.

Μόλις η κινόα είναι έτοιμη, την αδειάζουμε σε ένα σκεύος και αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Έπειτα, σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα μας τα υλικά και δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Σπετζοφάι

Παραδοσιακό σπετζοφάι

Σπετζοφάι, σπετσοφάι ή σπεντζοφάι – όπως και να το πεις, σωστό θα είναι! Ακολούθησε τη συνταγή μας για να απολαύσεις ...