Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Αρωματικές σαρδέλες στο φούρνο

Αρωματικές σαρδέλες στο φούρνο

Αρωματικές σαρδέλες στο φούρνο

Για αυτή την εβδομάδα… ένα ψαράκι δεν έβλαψε ποτέ κανέναν! Να μια καλή ευκαιρία να σταματήσουμε τις σούπες και τα κοκκινιστά και να μυρίσει το σπίτι λίγο θάλασσα. Μη στεναχωριέστε από τώρα, θα έρθει και το καλοκαιράκι και πραγματικά θα ψάχνουμε κλιματιστικό για κλιματιστικό για να δροσιστούμε! Μέχρι τότε μια σαρδελίτσα είναι ό,τι πρέπει.

Υλικά

  • ½ κιλό σαρδέλες καθαρισμένες
  • Ελαιόλαδο
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. κρεμμύδι αποξηραμένο σε νιφάδες (σε όλα τα μπαχαράδικα)
  • 1 κ.γλ. σκόρδο σε σκόνη (σε όλα τα μπαχαράδικα και τα σούπερ μάρκετ)
  • Μια χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γλ. μουστάρδα
  • 1 κ.γλ. ρίγανη φρέσκια ή ξερή
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180°C.

Σε ένα ταψί απλώνουμε λίγο ελαιόλαδο και αραδιάζουμε τις σαρδέλες. Ρίχνουμε όλα μας τα υλικά εκτός από το μαϊντανό και ανακατεύουμε έως ότου καλυφθούν όλες οι σαρδέλες από τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και τα υπόλοιπα υλικά μας.

Τις βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 20–25 λεπτά.

Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το μαϊντανό και ωμό ελαιόλαδο!

 

5/5 - (1 vote)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Κοφτό μακαρονάκι με μπρόκολο

Κοφτό μακαρονάκι με μπρόκολο

Αν σου αρέσουν τα ζυμαρικά και τα λαχανικά, αυτή η συνταγή για μια γευστική μακαρονάδα με μπρόκολο, πιπεριές Φλωρίνης και ...