Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Μακαρονάδα του ποδαριού

Μακαρονάδα του ποδαριού

Μακαρονάδα του ποδαριού

Αυτή την εβδομάδα ευκαιρία για ένα παιχνίδι! Ένα παιχνίδι που θα αποδειχθεί άκρως απολαυστικό και χορταστικό έως το τέλος της συνταγής. Λοιπόν, είναι μια μακαρονάδα (μάλλον βοηθάω πολύ). Όλα γίνονται σε μια κατσαρόλα, βάζεις ό,τι υλικά θέλεις, μαγειρεύεις μόνο 15 λεπτά και είναι πεντανόστιμη! Οι ξένοι τη λένε one-pot pasta (αφού χρειάζεσαι μόνο ένα σκεύος), εμείς μάλλον θα την ονομάζαμε μακαρονάδα του ποδαριού ή του τεμπελιού!

Μην παραξενεύεστε από το πόσο γρήγορα ετοιμάζεται, το γεγονός ότι μαγειρεύεται μέσα στην ίδια τη σάλτσα της, την κάνει τόσο γευστική και απολαυστική. Δοκιμάστε την και δεν θα χάσετε!

Υλικά (για 4 άτομα)

  • 500 γρ. μακαρόνια μακριά ή όποια άλλα επιθυμείτε
  • 4 πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 5 μεγάλα μανιτάρια κομμένα σε φέτες (αποφύγετε αυτά της κονσέρβας)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1–2 σκελίδες σκόρδο, ανάλογα το γούστο, ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. πανσέτα κομμάτι (ζητήστε την από τον κρεοπώλη σας)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λίγο θυμάρι ξερό ή φρέσκο
  • Λίγα φύλλα μαντζουράνας
  • 1500 ml ζωμό κότας (εάν δεν έχετε σπιτικό, χρησιμοποιήστε ζωμό έτοιμο σε κύβους και αραιώστε τον σε ζεστό νερό σύμφωνα με τις αναλογίες του)
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • Κεφαλοτύρι για το σερβίρισμα

 

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, κατά προτίμηση αντικολλητικό, ή μια μεγάλη κατσαρόλα. Κόβουμε την πανσέτα σε κυβάκια και τα σοτάρουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι, σοτάρουμε λίγο ακόμα και προσθέτουμε και τα μανιτάρια. Έπειτα, απλώς βάζουμε στη μέση της κατσαρόλας τα μακαρόνια και όλα τα υπόλοιπα υλικά γύρω γύρω εκτός από το κεφαλοτύρι.

Αλατίζουμε με φειδώ, διότι στο τέλος θα προσθέσουμε και το κεφαλοτύρι, ρίχνουμε το ζωμό και την κρέμα γάλακτος, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και σκεπάζουμε. Σταδιακά ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε όσο χρόνο αναγράφουν τα ζυμαρικά στη συσκευασία (συνήθως τα μακριά δεν θέλουν πάνω από 12 λεπτά).

Μόλις είναι έτοιμα σερβίρουμε με μπόλικο πιπέρι και κεφαλοτύρι.

Έτοιμα – και το καλύτερο είναι πως έχουμε μόνο μια λερωμένη κατσαρόλα… Καλά, και τα πιάτα, αλλά αυτά δεν πιάνονται, μέχρι να μαζευτεί η στοίβα στο νεροχύτη μας παίρνει κάνα δυο μερούλες ακόμα!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Τσουρέκια μοσχομυριστά

Τσουρέκια μοσχομυριστά

Πάσχα χωρίς τσουρέκια γίνεται; Δεν γίνεται! Αν δεν μοσχομυρίσει το σπίτι και δεν περιμένεις με αγωνία να φας την πρώτη ...