Home / THINKDROPS / ΘΕΑΤΡΟ / ΕΙΔΑΜΕ... / Είδαμε “Το Ασυνόδευτο – Μια μικρή χώρα” στο Skrow Theater

Είδαμε “Το Ασυνόδευτο – Μια μικρή χώρα” στο Skrow Theater

Το Ασυνόδευτο – Μια μικρή χώρα

Το ζητούμενο μιας παράστασης είναι να σου δώσει λόγους να σκεφτείς, να νιώσεις, να προβληματιστείς και να σε βγάλει από την όποια καθημερινότητα, έτσι ώστε επιστρέφοντας σε αυτή να έχεις κερδίσει κάτι που δεν είχες πριν. Αυτό είναι το δικό μου ζητούμενο και ευτυχώς εκπληρώθηκε με την παράσταση “Το ασυνόδευτο“, που παρακολούθησα στο Skrow Theater.

“Το ασυνόδευτο”, έργο του συγγραφέα Ανδρέα Φλουράκη, τοποθετεί το θεατή μέσα σε μια ελληνική οικογένεια του σήμερα. Πιο συγκεκριμένα, του συστήνει τα δύο παιδιά της οικογένειας, ένα κορίτσι και ένα αγόρι, τα οποία βλέπουν τη σχέση τους αλλά και τους εαυτούς τους να αλλάζουν, έχοντας ως μεγάλη αφορμή την κρυφή φιλοξενία ενός ασυνόδευτου προσφυγόπουλου από τη Συρία στον κήπο τους.

Το κοινό μυστικό τούς φέρνει κοντά, δημιουργεί εντάσεις, κωμικά γεγονότα και τους αποκαλύπτει τι είναι σημαντικό στη ζωή και γιατί πρέπει να ελπίζουν. Παράλληλα με το μεταναστευτικό πρόβλημα, θίγονται και άλλα προβλήματα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας, όπως τα οικονομικά προβλήματα, το καθημερινό άγχος και η αποξένωση, αλλά μέσα από τα μάτια δυο εφήβων τα πάντα παίρνουν μία πιο ανάλαφρη, γλυκιά και αθώα διάσταση, που όλοι οφείλουμε να μη ξεχνάμε. Όπως αναφέρει το κορίτσι της ιστορίας, η ζωή θα περνά από δίπλα μας και εμείς θα κυνηγάμε τα λεφτά”.

Το κείμενο δίνει απλόχερα μαθήματα ανθρωπιάς και αγάπης και υπενθυμίζει σε όλους ότι υπάρχουν περισσότεροι λόγοι που μπορούν να ενώσουν τους ανθρώπους, παρά να τους χωρίσουν… Το κείμενο υπηρετούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι δύο ηθοποιοί, οι οποίοι προσεγγίζουν το ρόλο των δύο μικρών παιδιών με τρυφερότητα και μας υπενθυμίζουν ότι όλοι είμαστε ασυνόδευτοι

Συγκινήθηκα και σας προτείνω να πάτε, να συγκινηθείτε και εσείς!

Τον τελευταίο χρόνο 270.000 παιδιά-πρόσφυγες πέρασαν στην Ευρώπη. Πλέον, ένας στους τρεις πρόσφυγες είναι παιδί. Σύμφωνα με την οργά­νωση «Save the Children», ένα στα δέκα προ­σφυγόπουλα το 2015 (26.000 παιδιά) ταξίδεψε μόνο του, χωρίς τη φροντίδα κάποιου ενήλικα.

asunodeuto-1

* Την παράσταση μπορούν και το συνιστώ να την παρακολουθήσουν παιδιά!

Συντελεστές

Κείμενο: Ανδρέας Φλουράκης
Σκηνοθεσία: Γιάννης Νταλιάνης, Βασίλης Μαυρογεωργίου
Σκηνικό/Κοστούμια: Λυδία Κοντογιώργη
Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
Video παράστασης: Μιχάλης Γιγιντής
Φωτογραφίες: Γιάννης Καραμπάτσος
Βοηθός σκηνοθέτη: Καλή Βοϊκλή

Παίζουν: Αριάδνη Καβαλιέρου, Μάνος Στεφανάκης

Πληροφορίες

Παραστάσεις: Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016 έως Σάββατο, 8 Απριλίου 2017
Πού: Skrow Theater, Αρχελάου 5, Παγκράτι
Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κάθε Σάββατο στις 17:30
Διάρκεια: 70 λεπτά
Τιμές εισιτηρίων: 10€ γενική είσοδος, 8€ μειωμένο

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Είδαμε τον “Βουρκόλακα” στο Εργοτάξιον

Μια εντυπωσιακή και σύγχρονη εκδοχή του θεατρικού έργου «Βουρκόλακας» παρουσιάζει στο Εργοτάξιον η θεατρική ομάδα ΑΥΤΗ και ΑΥΤΟΙ Ο «Βουρκόλακας» ...