Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Ψωμί χωρίς ζύμωμα

Ψωμί χωρίς ζύμωμα

Ψωμί χωρίς ζύμωμα

Σίγουρα, στις μέρες μας, μόνο χρόνος για να ζυμώσουμε ψωμί δεν μένει – και είναι φυσικό: οι ρυθμοί ζωής είναι έντονοι. Παρόλα αυτά, με τη σημερινή συνταγή το να φτιάξουμε ψωμί γίνεται εξίσου εύκολο όσο και να πάμε στο φούρνο να αγοράσουμε!

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι σκληρό
  • 2 φακελάκια ξερή μαγιά
  • 750 γρ. χλιαρό νερό
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα μας τα υλικά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Προσέχουμε μόνο να μην έρθει σε επαφή το αλάτι με τη μαγιά πριν ζυμώσουμε.

Μόλις αποκτήσουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα (μη σας απασχολεί που το μείγμα δεν θα είναι σφιχτό), το μοιράζουμε σε δυο μακρόστενες φόρμες του κέικ και ψήνουμε στους 100 βαθμούς για μισή ώρα και μετά στους 200 για άλλη μισή ώρα.

Βγάζουμε, αφήνουμε λίγο να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

Έτοιμο!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Χταπόδι με ζυμαρικά στο φούρνο

Χταπόδι με ζυμαρικά στο φούρνο

Μια υπέροχη, γευστική συνταγή με χταποδάκι για ένα αξέχαστο μεσημεριανό γεύμα με φίλους ή με την οικογένεια. Απλώς ακούμπησε το ...