Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Κέικ με εσπρέσσο

Κέικ με εσπρέσσο

Ένα νόστιμο κέικ για να ανοίξει το μάτι!

Κέικ με εσπρέσσο

Όλοι τρέχουν, τρέχουν, τρέχουν και δεν προλαβαίνουν! Και μετά σου λένε να τρως και πρωινό, το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, λένε! Βρε μέχρι να φας πρωινό, έχεις χάσει το λεωφορείο, έχεις αργήσει στη δουλειά και συνεπώς όλη μέρα συνεχίζεις να τρέχεις, τρέχεις, τρέχεις. Τουλάχιστον με τόσο τρέξιμο δεν πρέπει να ανησυχείς για τη συνδρομή στο γυμναστήριο που τόσο καιρό πληρώνεις χωρίς να έχεις πατήσει το πόδι σου!

Εν ολίγοις, η απάντηση είναι προφανής… ή σηκώνεσαι νωρίτερα (αλλά ποιος χαραμίζει τον ύπνο του) ή τρως ένα κομμάτι από το παρακάτω κέικ! Με μια μπουκιά έχεις φάει πρωϊνό, έχει ανοίξει το μάτι σου και, το σημαντικότερο: έχεις πάρει ενέργεια για να τρέξεις, τρέξεις, τρέξεις!

Υλικά

(για μια μεγάλη στρόγγυλη φόρμα του κέικ)

  • 1 διπλό εσπρέσσο σκέτο
  • 3 κ.σ. καφέ εσπρέσσο σε σκόνη
  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 ½ κ.γλ. baking powder
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 4 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • ½ κούπα γάλα σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση

Στο μίξερ αρχίζουμε να χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν και η ζάχαρη αρχίσει να σπάει. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο το γάλα με τα αυγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα ενώ παράλληλα ενσωματώνουμε τον καφέ και τη σκόνη του καφέ, τη βανίλια, το baking powder και το αλάτι.

Τέλος, κατεβάζουμε το μείγμα από το μίξερ, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε σιγά σιγά με μια σπάτουλα έως ότου αποκτήσουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Ρίχνουμε στη φόρμα του, αφού πρώτα την αλευροβουτυρώσουμε, και ψήνουμε στους 170°C για 45–50 λεπτά περίπου.

Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε φέτες και… καλή μας ημέρα!

 

Κέικ με εσπρέσσο
5 (100%) 2 vote[s]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Κότσι στη γάστρα

Κότσι στη γάστρα

Τι θα έλεγες για ένα λαχταριστό κότσι που λιώνει στο στόμα, αναδύοντας εξαιρετικές γεύσεις και αρώματα; Οι δύο ώρες αξίζουν ...