Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Μπακαλιαροκεφτέδες

Μπακαλιαροκεφτέδες

Μπακαλιαροκεφτέδες

Μια μέρα πριν την 25η Μαρτίου, πριν το καθιερωμένο πέταγμα στραγαλιών στην παρέλαση και πριν φυσικά τον τιμημένο μπακαλιάρο σκορδαλιά, ας αναφέρουμε κάποια κόλπα για την αποφυγή των λιποθυμιών μετά το μεσημεριανό τραπέζι. Αφού το ξέρετε πως το Σάββατο το σκόρδο είναι μονόδρομος ακόμα και για αυτούς που δεν τρώνε· γιατί άμα δεν φάνε σκόρδο είναι ακόμα πιο δυσβάσταχτη η μυρωδιά. 3 γρήγορα κόλπα, λοιπόν, χωρίς βέβαια να αναφέρω το πλύσιμο των δοντιών και όχι μόνο μία φορά: αρχικά μασήστε μαϊντανό – ναι, όπως το ακούτε. Έπειτα προχωρήστε στο δυόσμο (ΠΡΟΣΟΧΗ, αποφύγετε τις τσίχλες με δυόσμο και τις λοιπές γεύσεις, γιατί υπάρχει κίνδυνος αναθυμιάσεων). Και, τέλος, μη φάτε όλο το κεσεδάκι με τη σκορδαλιά, νομίζω με τον τελευταίο τρόπο τα αποτελέσματα είναι θεαματικά!

Και αφού τη σκορδαλιά δεν την γλιτώνουμε (όχι ότι καταβάλλουμε και προσπάθεια για την αποφυγή της), ας κάνουμε την αλλαγή στον μπακαλιάρο!

Υλικά

  • 1/2 κιλό μπακαλιάρο ξαρμυρισμένο, χωρίς πέτσα, ξεκοκαλισμένο
  • 1 μάτσο άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1/2 μάτσο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1/2 κούπα κρεμμύδι αφυδατωμένο (σε όλα τα μαγαζιά με μπαχαρικά)
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 4 μέτριες πατάτες βρασμένες και πατημένες με το πιρούνι
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1/4 κούπας φινόκιο ψιλοκομμένο
  • 1/4 κούπας καλαμποκάλευρο
  • 1 κ.σ. κορν φλάουερ
  • Πιπέρι
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ”μαδάμε” το μπακαλιάρο με τα χέρια μας ή με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Πλάθουμε σε κεφτεδάκια πατώντας τα ελαφρώς ώστε να πλατύνουν λίγο και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν για μισή ώρα περίπου.

Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέτουμε μπόλικο ηλιέλαιο και το ζεσταίνουμε καλά. Τηγανίζουμε σαν να κάναμε λουκουμάδες, δηλαδή σε αρκετό λάδι ώσπου να ροδοκοκκινίσουν. Τους τηγανίζουμε λίγους λίγους, για να βγαίνουν όλοι εξίσου τραγανιστοί και ωραίοι!

Τους τοποθετούμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί και φυσικά σερβίρουμε με σκορδαλιά!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Χταπόδι με ζυμαρικά στο φούρνο

Χταπόδι με ζυμαρικά στο φούρνο

Μια υπέροχη, γευστική συνταγή με χταποδάκι για ένα αξέχαστο μεσημεριανό γεύμα με φίλους ή με την οικογένεια. Απλώς ακούμπησε το ...