Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Πασχαλινά κουλουράκια

Πασχαλινά κουλουράκια

Πασχαλινά κουλουράκια

Υλικά

  • 500γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 4 αυγά
  • 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα από 2 μεγάλα πορτοκάλια
  • 1250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 πρέζα μαστίχα κοπανισμένη
  • 2 βανίλιες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Σουσάμι

Για το διάλυμα αυγού

  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.γλ. νερό
Πάσχα έρχεται και τα συγκεκριμένα κουλουράκια κάνουν πάρτι πάνω σε όλα τραπέζια! Γλυκό για κέρασμα, για βούτηγμα, για τον καφέ, για την απογευματινή υπογλυκαιμία και πολλά ακόμα κρύβονται πίσω από αυτό το κουλουράκι… Μαζέψτε υλικά, λοιπόν, ζυμώστε και –όπως λέει και το άσμα– πλάστε κουλουράκια με τα δυο χεράκια!

Εκτέλεση

Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη έως ότου “ασπρίσουν. Σιγά σιγά προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και το χυμό πορτοκαλιού.

Στη συνέχεια, και συνεχίζοντας το χτύπημα, αναμειγνύουμε και το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα, τη σόδα, τη μαστίχα, τις βανίλιες και το αλάτι. Έπειτα κατεβάζουμε το μείγμα από το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι λίγο λίγο, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.

Μόλις το ζυμαράκι μας σχηματιστεί και το αλεύρι έχει απορροφηθεί όλο, το βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσει και να σφίξει, για περίπου μισή ώρα.

Τέλος, πλάθουμε σε μπαστουνάκια και σχηματίζουμε τα κουλουράκια μας.

Στρώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, αλείφουμε με το διάλυμα αυγού και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160–180ºC, για 25′ περίπου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Σπετζοφάι

Παραδοσιακό σπετζοφάι

Σπετζοφάι, σπετσοφάι ή σπεντζοφάι – όπως και να το πεις, σωστό θα είναι! Ακολούθησε τη συνταγή μας για να απολαύσεις ...