Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Λευκά brownies με πράσινο τσάι

Λευκά brownies με πράσινο τσάι

Λευκά brownies με πράσινο τσάι

Συνταγή για τολμηρούς, για όσους το ψάχνουν, για όσους τους αρέσει να δοκιμάζουν, για να βάλεις κουίζ στους φίλους σου, για να γίνει η αφορμή για το πρώτο σου ταξίδι στην Ιαπωνία και για να τη βγεις στη γειτόνισσα, που νομίζει πως δεν πιάνεις μία μπροστά της!

Υλικά

για μια τετράγωνη φόρμα 17×17

  • 120 γρ. λευκή σοκολάτα σπασμένη σε μικρά κομμάτια
  • 70 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γλ. baking powder
  • 15 γρ. πράσινο τσάι σε σκόνη (σε όλα τα μαγαζιά με μπαχαρικά, ξηρούς καρπούς, τσάι κλπ.)

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 ºC.

Στρώνουμε τη φόρμα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.

Σε μπαιν μαρί (μπωλ πάνω σε κατσαρόλα με νερό βράζει, χωρίς όμως να έρχεται το μπωλ σε επαφή με το νερό) λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο.

Σε ένα άλλο σκεύος χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη πολύ καλά έως ότου αρχίζουν να ασπρίζουν.

Σε τρίτο (και τελευταίο) σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι, το baking powder, το τσάι και κοσκινίζουμε.

Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας στα αυγά με τη ζάχαρη και έπειτα ενσωματώνουμε το μείγμα με το αλεύρι μέσα σε αυτά. Ανακατεύουμε έως ότου ομογενοποιηθούν, απλώνουμε στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Εάν έχουμε μεγαλύτερη φόρμα μειώνουμε το χρόνο ψησίματος.

Για να βεβαιωθούμε πως το brownies είναι ψημένο τρυπάμε το κέντρο του με ένα ξυλάκι για σουβλάκι ή ένα μαχαίρι. Θέλουμε να βγει ελάχιστα υγρό.

Σερβίρουμε ζεστό ή ακόμα καλύτερα την επόμενη μέρα πασπαλίζοντας με άχνη ζάχαρη και πάμε και ένα κομμάτι στη γειτόνισσα για να σκάσει απ΄ το κακό της!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Βάτος αχνιστός με μουστάρδα

Βάτος αχνιστός με μουστάρδα

Fun fact: Ο βάτος ανήκει στην οικογένεια των σαλαχιών και παίρνει το όνομά του από την ευρύτερη κατηγορία «βατοειδή». Στις ...