Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Γλυκό σαν του κουταλιού φράουλα

Γλυκό σαν του κουταλιού φράουλα

Γλυκό σαν του κουταλιού φράουλα

Μετά τα κοκορέτσια, κοντοσούβλια, αρνιά, κατσίκια και λοιπά πασχαλινά εδέσματα της σούβλας –και όχι μόνο–, ένα γλυκάκι είναι ό,τι πρέπει. Πολύ ελαφρύ, δροσιστικό, της εποχής και πεντανόστιμο! Γλυκό που μπορεί να γίνει παντός καιρού, αφού μπορούμε να το διατηρήσουμε και το χειμώνα.

Βάλτε ποδιές και βουρρρ στο… γλυκό!

Υλικά

  • 1 κιλό φράουλες
  • 350 – 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • 2 σφηνάκια κονιάκ

Εκτέλεση

Πλένουμε σχολαστικά τις φράουλες και αφαιρούμε το κοτσάνι τους. Τις κόβουμε στη μέση και τις βάζουμε στην κατσαρόλα, στην οποία θα τις βράσουμε. Σκεπάζουμε με τη ζάχαρη και το κονιάκ. Κλείνουμε με το καπάκι και τις αφήνουμε για ένα βράδυ  σε θερμοκρασία δωματίου, να βγάλουν τα υγρά τους. Δεν τις ανακατεύουμε καθόλου.

Την επόμενη μέρα τις βάζουμε σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αφήνουμε έως ότου πάρουν μια-δυο βράσεις. Αν θέλουμε, ξαφρίζουμε ελαφρά την επιφάνειά τους.

Σερβίρουμε είτε ζεστό είτε κρύο και συντηρούμε στο ψυγείο.

Για πολύμηνη αποθήκευση, γεμίζουμε αποστειρωμένα βάζα και κλείνουμε αεροστεγώς.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Τσουρέκια μοσχομυριστά

Τσουρέκια μοσχομυριστά

Πάσχα χωρίς τσουρέκια γίνεται; Δεν γίνεται! Αν δεν μοσχομυρίσει το σπίτι και δεν περιμένεις με αγωνία να φας την πρώτη ...