Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Γλυκοπατάτες “τηγανητές”

Γλυκοπατάτες “τηγανητές”

Γλυκοπατάτες "τηγανητές"

Σε πρόσφατη συζήτηση με φίλους, θίχτηκε για ακόμα μια φορά το θέμα του φαγητού. Οι ιδιότροποι στο φαγητό φυσικά και είχαν την τιμητική τους, λέγοντας για ακόμη μια φορά τι δεν τρώνε! Χωρίς κάποιο συγκεκριμένο λόγο, κάτι δεν τους αρέσει ή απλά δεν τους αρέσει στην όψη. Αλλά αυτό το “απλά”… είναι πολύ σχετικό! Θα καταλάβετε με τη συνταγή που ακολουθεί, καθώς το παρακάτω λαχανικό είναι πολύ παρεξηγημένο και μάλλον για αυτό δεν προτιμάται συχνά!

Σας προκαλώ, λοιπόν, να συνοδέψετε κάποιο φαγητό με την παρακάτω εκδοχή αυτού του λαχανικού –το οποίο συγκεντρώνει ουκ ολίγα οφέλη για την υγεία μας– και να αποδείξετε και στους πιο ιδιότροπους γευστικά φίλους σας να μην κρίνουν πριν δοκιμάσουν!

Υλικά

  • Γλυκοπατάτες
  • Ελαιόλαδο
  • Πάπρικα
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε πολύ καλά –ακόμα και με σφουγγάρι– τις γλυκοπατάτες, κάτω από τρεχούμενο νερό. Οι πιο σχολαστικοί με την καθαριότητα μπορούν να τις ξεφλουδίσουν. Στη συνέχεια κόβουμε σε λωρίδες όπως θα κόβαμε κανονικά τηγανητές πατάτες.

Τις βάζουμε σε ένα μπολ, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, προσθέτουμε πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Φροντίζουμε οι πατάτες να μην ακουμπάνε η μία την άλλη, για να ξεροψηθούν ωραία.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºCγια 35–40 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος που τις έχουμε κόψει.

Σερβίρουμε με ό, τι λαχταράμε!

Γλυκοπατάτες “τηγανητές”
5 (100%) 2 votes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Γλυκό σαν του κουταλιού φράουλα

Γλυκό σαν του κουταλιού φράουλα

Μετά τα κοκορέτσια, κοντοσούβλια, αρνιά, κατσίκια και λοιπά πασχαλινά εδέσματα της σούβλας –και όχι μόνο–, ένα γλυκάκι είναι ό,τι πρέπει. Πολύ ελαφρύ, δροσιστικό, της εποχής ...