Home / THINKDROPS / ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ / ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ / Οι παπάδες της ελληνικής TV

Οι παπάδες της ελληνικής TV

Σε πάμπολλες σειρές έχουμε πετύχει χαρακτήρες παπάδων, άλλους για πολλά και άλλους για λίγα επεισόδια. Στη λίστα που ακολουθεί έχουμε προσθέσει παπάδες που υπήρξαν βασικοί χαρακτήρες, αλλά και παπάδες που κάνανε το cameo τους σαν σωστοί κληρικοί που είναι! Χωρίς να καθυστερούμε, πάμε στη λίστα.

ΣΗΜ.: να διευκρινήσω ότι δεν παρακολουθώ αρκετά δραματικές σειρές, όπως επίσης και καθημερινές σειρές. Οπότε μην περιμένετε να βρείτε στη λίστα τον πάτερ Αμβρόσιο-Ανδρέα από τα “Δίδυμα Φεγγάρια” και άλλους παρόμοιους (και αν ρωτήσετε πού τον ξέρω αυτόν θα σας πω “από το Google”).

1. ΠΑΠΑ-ΛΑΜΠΡΟΣ

ΠΑΠΑ-ΛΑΜΠΡΟΣ

Ο πρώτος παπάς της λίστας είναι ο μοναδικός Παπα-Λάμπρος από το “Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;” που άφησε εποχή με τις ατάκες του. Ίσως είναι ο μόνος παππάς της λίστας με κάμπριο που δεν ντρέπεται να το κυκλοφορεί, που χάριζε δώρα στις πιστές της ενορίας του σαν να είναι στο “Μεγάλο Παζάρι” και ήθελε πάντα να πρωτοτυπεί με τα ανέκδοτά του – και ειδικά με το “Λαγό και τη Νατάσα Παζαΐτη”!

2. ΠΑΠΑ-ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ (+ Ο ΠΑΤΕΡ)

ΠΑΠΑ-ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ

Ο Στέλιος Γούτης είναι ένας ηθοποιός που πλέον έχει ταυτιστεί με το ρόλο του παπά. Από τη μία τον βλέπουμε στο “Περί Ανέμων και Υδάτων” ως Πάτερ να διαβάζει αθλητική εφημερίδα και από την άλλη τον βλέπουμε στο “Καφέ της Χαράς” ως Παπα-Τριαντάφυλλο να πίνει τα κρασάκια του χωρίς φειδώ. Και στους δύο ρόλους είναι ολόιδιος (όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες), ωστόσο οι ρόλοι είναι διαφορετικοί. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, παπάς από παπά διαφέρει.

3. ΠΑΤΕΡ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΠΑΤΕΡ ΙΩΑΝΝΗΣ

Μα και ποιος δεν θυμάται τον πιο γοητευτικό παπά στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης, στο “Άγγιγμα Ψυχής”; Ίσως όλες οι γυναίκες που έβλεπαν τη σειρά το 1998 (που ήταν πολλές) ήταν από λίγο ως πολύ ερωτευμένες με τον Σταύρο Ζαλμά. Είναι πιθανό η σειρά αυτή να είναι ο λόγος που αυξήθηκαν οι γυναίκες αγιογράφοι στις αρχές του Millenium.

4. ΠΑΤΕΡ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

ΠΑΤΕΡ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Ο Θωμάς Παλιούρας είναι ο παπάς από το “Κάτω Παρτάλι” και δεν ξεχνάει να κυκλοφορεί πάντα με το ποδηλατάκι του και να κουβαλάει το τετραδιάκι του, που έχει πάνω το Union Jack, μιας και ο πάτερ είναι στη μόδα. Κανείς δε θα περίμενε κάτι διαφορετικό από τον παπά του πιο έξαλλου και τρελού χωριού της ορεινής Γορτυνίας.

5. ΣΑΡΓΟΠΑΠΑΣ / ΠΑΠΑ-ΜΙΧΑΗΛ

ΣΑΡΓΟΠΑΠΑΣ / ΠΑΠΑ-ΜΙΧΑΗΛ

Η σειρά “Γοργόνες” ήταν πάντα γνωστή για τα λογοπαίγνιά της. Ε, λοιπόν, αυτά τα λογοπαίγνια δεν έλειψαν και από τους δύο παπάδες της σειράς. Και γιατί δύο; Γιατί ο ένας είναι ψάρι και ο άλλος άνθρωπος. Κι έτσι, έχουμε από τη μία στο βυθό τον Σαργόπαπα, που πάντρεψε την Ιόλη με τον Όρκα, και από την άλλη τον παπα-Μιχαήλ που παρά λίγο να παντρέψει το Λενιώ με τον Κωνσταντή. Πιστεύω καταλαβαίνετε ποιος είναι ποιος!

6. ΠΑΠΑ-ΖΑΧΟΣ

ΠΑΠΑ-ΖΑΧΟΣ

Ο τελευταίος τηλεοπτικός ρόλος του Σωτήρη Μουστάκα ήταν ο ρόλος του Παπα-Ζάχου στο “Κόκκινο Δωμάτιο”, στο επεισόδιο “Κώδικας El Greco”. Πρόκειται για έναν παπά που είναι ερωτευμένος με τη μάνα της Μάρως, τη Γιούλα (Χρυσούλα Διαβάτη) και ταυτόχρονα προσπαθεί να προστατέψει το Χριστιανισμό – μιας και υπάρχει ένας πίνακας του El Greco που αποκαλύπτει τρομακτικά μυστικά για τη ζωή του Χριστού και δεν πρέπει να πέσει στα χέρια των λάθος ανθρώπων.

7. ΠΑΠΑΔΕΣ ΣΤΑ “ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ”

ΠΑΠΑΔΕΣ ΣΤΑ "ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ"

Όσο κουλή ήταν η σειρά, άλλο τόσο κουλοί θα ήταν και οι παπάδες της σειράς. Αν και δεν έχουν καν ρόλους, έχουν μείνει ως Α) ο παπάς που πρέπει να κάνει εξορκισμό στην κόρη του Γυμνασιάρχη και Β) ο παπάς στο πάρτι της Κορίνας που κάθεται ανάμεσα στο ναύτη και στο “Ξερολούκουμο”. Δεν μπορείτε να πείτε… μιλάμε για ρολάρες!

8. ΟΙ ΜΟΥΦΑ ΠΑΠΑΔΕΣ

ΟΙ ΜΟΥΦΑ ΠΑΠΑΔΕΣ

…Και να μην ξεχνάμε πως η στολή του παπά φορέθηκε αρκετές φορές στην ελληνική τηλεόραση. Οι πιο εμβληματικοί είναι ο Βλάσης Μπονάτσος ως πάτερ Βλάσιος –που ντύθηκε παπάς για να μην του αυξήσει το νοίκι ο νέος θρήσκος ιδιοκτήτης του διαμερίσματος– και ο Γιάννης Ζουγανέλης ως πάτερ στο “Δέκα Λεπτά Κήρυγμα” – που τον έντυσαν ο Λεωνίδας και οι φίλοι του για να έχουν την κάλυψη ότι θα πάνε στην εκκλησία για ολονυχτία, ενώ στην πραγματικότητα ήθελαν να πάνε σε μια συναυλία. Τρομεροί;

Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλοι παπάδες αλλά λυπάμαι που δεν τους θυμάμαι αυτή τη στιγμή. Αν σας έρθει κάποιος άλλος κατά νου, θα χαρώ να σχολιάσετε για να δούμε αν βγαίνει και sequel άρθρο! 

 

Rate this post

One comment

  1. Στους μουφα παπαδες είναι και ο Μανθος στο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ και Ελένης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

7 Σειρές από την Αυστραλία που δεν ξέρατε και θα σας εκπλήξουν!

Είχατε ποτέ την περιέργεια τι σειρές μπορεί να παράγει η Αυστραλία; Εννοώ ότι η παράδοση της Αυστραλίας είναι να βγάζει ...