Home / THINKDROPS / ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ / ΞΕΝΕΣ ΣΕΙΡΕΣ / Η δολοφονία του Gianni Versace έρχεται στο “American Crime Story” και όχι ο Τυφώνας Katrina!

Η δολοφονία του Gianni Versace έρχεται στο “American Crime Story” και όχι ο Τυφώνας Katrina!

Έχοντας αφήσει πίσω τον 1ο κύκλο της σειράς που αφορούσε τη δίκη του O.J. Simpson, η σειρά έχει ήδη μπει στα γυρίσματα του 2ου κύκλου που αφορούν τη δολοφονία του γνωστού σχεδιαστή μόδας Gianni Versace – κάτι που ωστόσο δεν ήταν στα αρχικά σχέδια της παραγωγής. Αλλά ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

cpkpk0gbvqxy6dwid0lv

Όταν πρωτοβγήκε το American Crime Story είχε αναφερθεί ως spin-off series του American Horror Story, με το ένα να είναι true crime drama και το άλλο horror. Το δίδυμο Ryan Murphy και Brad Falchuk που είναι και οι δημιουργοί του American Horror Story έγιναν executive producers στο American Crime Story, του οποίου δημιουργοί και showrunners ήταν ένα άλλο δίδυμο, οι Scott Alexander και Larry Karaszewski. Ο πρώτος κύκλος έχει κάνει πάταγο ακόμα πριν καν ξεκινήσει, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να αρχίζουν να ψάχνουν ιδέες για τους επόμενους κύκλους της σειράς, μιας και κάθε κύκλος είναι αυτοτελής (έχουμε πει τι είναι Anthology Series, δεν τα επαναλαμβάνω).

Hurricane1

Ο δεύτερος κύκλος θα βασιζόταν λοιπόν πάνω στο βιβλίο του Douglas Brinkley “The Great Deluge: Hurricane Katrina, New Orleans, and the Mississippi Gulf Coast”, που όπως καταλαβαίνετε μιλάει για τον καταστροφικό τυφώνα Κατρίνα που έπληξε την Αμερική το 2005. Πολλοί σχολίασαν αρνητικά την επιλογή του θέματος του τυφώνα Katrina, μιας και δεν μπορείς να αναφερθείς σε έναν τυφώνα ως έγκλημα, αλλά ως μια φυσική καταστοφή, αλλά ο παραγωγός Ryan Murphy εξήγησε πως γι’ αυτόν αυτή η σειρά είναι ένας τρόπος να παρουσιάζονται στον κόσμο θέματα και εγκλήματα που να να προσεγγίζονται με διάφορες μορφές κοινωνικής συνείδησης και ευαισθητοποίησης. Και κάπως έτσι δρομολογήθηκε η διαδικασία παραγωγής του δεύτερου κύκλου της σειράς ενώ παράλληλα είχαν βρεθεί τα θέματα του τρίτου και του τέταρτου κύκλου.

American-Crime-Story-Ryan-Murphy

Ωστόσο, κάτι φαινόταν να μην πηγαίνει καλά στην παραγωγή του ACS: Katrina. Ενώ είχε κλείσει ένα καλό cast ηθοποιών με μεγάλα ονόματα –Annette Bening, Dennis Quaid και Matthew Broderick–, λόγω προβλημάτων στα σενάρια της σειράς, τα γυρίσματα και ουσιαστικά όλη η διαδικασία της παραγωγής πήγε αρκετά πίσω, ενώ με απόφαση θα ξεκινήσουν οι δουλειές επίσημα στις αρχές με μέσα του 2018. Αντίθετα, η προετοιμασία του τρίτου κύκλου της σειράς με θέμα τη δολοφονία του Gianni Versace κύλησε απρόσμενα γρήγορα. Το πρώτο επεισόδιο του Tom Rob Smith λέγεται ότι εντυπωσίασε. Αποτέλεσμα; Το δίκτυο πίεσε να επιταχύνουν την παραγωγή αυτού του κύκλου, ώστε να προλάβει η σειρά να βγει στον αέρα στις αρχές του 2018. Και κάπως έτσι, ενώ ήταν αλλιώς κανονισμένα, βρέθηκε ο τρίτος κύκλος να γίνει ο δεύτερος.

594bd29629000020003b0a06

594bd29615000020008ffa46

Η ιστορία είναι βασισμένη στο βιβλίο “Vulgar Favors: Andrew Cunanan, Gianni Versace, and the largest failed manhunt in U.S. history” και ουσιαστικά παρουσιάζει το πώς κατάφερε να ξεφύγει της σύλληψης ο serial killer Andrew Cunanan, ο οποίος έχοντας ήδη δολοφονήσει άλλους τέσσερεις ανθρώπους κατάφερε να δολοφονήσει τον Versace. Το cast του κύκλου έχει ήδη αποφασιστεί, με τους βασικούς ρόλους να είναι ο Gianni Versace (Edgar Ramirez), ο serial killer Andrew Cunanan (Darren Criss), η αδερφή του Versace, η Donatella (Penelope Cruz), ο αδερφός του Santo Versace (Max Greenfield) και ο σύντροφός του Antonio D’Amico (Ricky Martin). Πάρτε και ένα βίντεο του Entertainment Weekly!

Και κάπως έτσι, τον Ιανουάριο του 2018 πιθανά το American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace θα προβληθεί από το FX. Εσείς τι λέτε, θα καταφέρει άραγε να αποσπάσει τις κριτικές και τα βραβεία που απέσπασε ο πρώτος κύκλος;

 

Rate this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Το La Casa de Papel επιστρέφει με το μεγάλο φινάλε

«Είναι πόλεμος»: Το La Casa de Papel επιστρέφει με το μεγάλο φινάλε

«Είναι κάτι παραπάνω από μια μάχη. Είναι πόλεμος». Η αντίσταση επιστρέφει: ο Τόμος 1 στις 3 Σεπτεμβρίου και ο Τόμος ...