Home / THINKDROPS / ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ / ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ / Τα μαγαζιά-στέκια της ελληνικής τηλεόρασης (Μέρος Α’)

Τα μαγαζιά-στέκια της ελληνικής τηλεόρασης (Μέρος Α’)

Κάθε σειρά που θέλει να λέγεται σειρά έχει ένα μέρος ιερό, όπου οι χαρακτήρες αράζουν σχεδόν σε κάθε επεισόδιο και είναι το στέκι τους. Αυτό το άρθρο, λοιπόν, θα μαζέψει όλα αυτά τα μαγαζιά-στέκια όπου σύχναζαν οι χαρακτήρες των αγαπημένων μας σειρών!

1. Ο “Πήγασος” στους “ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ”

17

Αν και το στέκι τους ήταν του Λαμόγια, χαρακτηριστικά όλοι θυμόμαστε το μπαράκι “Πήγασος” όπου η Δήμητρα θα έβγαινε με τον Χαλακατεβάκη τυφλό ραντεβού κι ο Σπύρος με την τηλεφωνήτρια. Ήσυχο μέρος γενικά, σκοτεινό (όσο πρέπει) και ό,τι πρέπει για νυχτερινές συναντήσεις και κρυφά ραντεβού.

2. Το “Απρόβλεπτο” στο “ΚΩΝ/ΝΟΥ & ΕΛΕΝΗΣ”

15

Το μπαρ της Ελένης ήταν γνωστό στέκι στα Εξάρχεια. Ο Μανώλης, ο Ραλφ, ο Μάνθος Φουστάνος, η Έλλη Ρούσσου, η Ματίνα και άλλοι πολλοί ήταν από τους πιο συχνούς θαμώνες του. Συχνά γίνονταν επεισόδια μεταξύ των δύο γκαρσόνων γιατί καμιά δεν ήθελε να πλύνει τα ποτήρια, αλλά και ξυλοδαρμοί για λόγους καρδιάς. Με δύο λόγια, απρόβλεπτο μαγαζί!

3. Το Ίντερνετ Καφέ στο “ΕΣΥ ΦΤΑΙΣ”

11

Το Γουρούνι και το Αρκούδι εργάζονταν σε ένα μικρό ίντερνετ καφέ, απ’ όπου πέρναγε προσκύνημα όλο το cast της σειράς. Για να μπορέσετε να παραγγείλετε, ωστόσο, θα πρέπει το Γουρούνι να είναι στα κέφια του ώστε να δεχτεί να σας ετοιμάσει το ποτό σας. Αλλιώς θα ήταν καλό να αλλάξετε στέκι!

4. Η “Μεθώνη” στο “ΡΕΤΙΡΕ”

18

Το μπαρ “Μεθώνη” βρίσκεται στην οδό Μεθώνης στα Εξάρχεια. Όποιος σκέφτηκε το όνομα είχε έμπνευση καταπώς φαίνεται. Χαλαρό μαγαζί, που το ανέλαβαν οι δύο φίλες όταν η γυναίκα που το είχε δεν μπορούσε να το λειτουργήσει. Αν και στην αρχή δεν πολυέτρεχε το πράγμα, έβαλε ο Φοίβος τα δυνατά του και το μαγαζί έγινε στέκι!

5. Της “Ρίτας” στους “ΔΥΟ ΞΕΝΟΥΣ”

16

Ή αλλιώς, η Μπουάτ. Το γνωστό στέκι της Μαρίνας, του Τόλη και της κυρίας Ντένης, το οποίο εκτός από το ότι είναι το μέρος όπου έχουν σκαρώσει όλα τους τα σατανικά σχέδια οι τρεις τους, είναι επίσης ο χώρος που φιλοξένησε τους αρραβώνες της Φλώρας και το bachelor της Μίνας.

6. Το Μπαρ-Ρέστοραν στο “ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΟΙ ΕΧΟΥΝ ΨΥΧΗ”

02

Η πιο βασική αξία του μαγαζιού ήταν ο Νίκος ο μπάρμαν, ο οποίος κάθε φορά είχε στο τσεπάκι μια ιστορία του από ταξίδι όπου κάποια τον ερωτεύτηκε, αλλά αυτός αρνήθηκε τον έρωτά της. Γνωστοί θαμώνες είναι ο Ακάλυπτος, ο Μάκης ο “κτηνίατρος” και η Μπέτυ.

7. Το Πιάνο-Μπαρ στο “ΛΙΦΤΙΝΓΚ”

19

Γνωστό στέκι όλου του προσωπικού της κλινικής της σειράς. Άλλοτε το επισκεπτόταν ο Γεράσιμος με τα πιπίνια του, άλλοτε η Λυδία με τους συνοδούς της (στους οποίους έδειχνε slides από χειρουργεία και ασθενείς της), άλλοτε ο Θράσος που τον έσερνε η Ηρώ το νταρντανομωρό και άλλοτε η Σούλα η ρεσεψιονίστ που έψαχνε τον αρραβωνιαστικό της, το Λευτέρη. Την είχε την κίνησή του πάντως!

8. Το Καφέ στο “ΚΑΦΕ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ”

14

Το ομώνυμο καφέ δεν ήταν απλώς ένα μαγαζί, αλλά μια μικρή αχτίδα εκσυγχρονισμού σε ένα χωριό που πήγαινε με ρυθμούς χελώνας. Και ξαφνικά βρέθηκαν όλοι να απαρνιούνται τον παραδοσιακό ελληνικό βαρύ γλυκό και να το στρίβουν προς τον ρουμιτσίνο και τον καραμελοτσίνο.

9. Το μπαρ με τις σκάλες στους “S1ngles”

13

Ποτέ δεν έμαθα πώς σκ*τά το έλεγαν αυτό το μαγαζί, αλλά όλη η παρέα των S1ngles εκεί σύχναζε στον πρώτο κύκλο! Όταν κάποιος είχε πρόβλημα και έφευγε, όποιος τον κυνηγούσε σίγουρα θα τον πετύχαινε στη σκάλα, όπου μάλιστα κάθονταν και έλυναν το εκάστοτε πρόβλημα. Ε ρε το τι έχει δει και έχει ακούσει αυτή η σκάλα…!

10. Το Τσιπουράδικο στο “ΠΕΝΗΝΤΑ ΠΕΝΗΝΤΑ”

04

Στέκι από τα λίγα, όπου οι τρεις φίλοι νιώθουν πιο πολύ σπίτι τους και από το σπίτι τους. Η αγάπη τους για το στέκι τους ήταν τόσο μεγάλη, ώστε όταν ήταν να κλείσει αποφάσισαν να το αναλάβουν για να το κρατήσουν ανοιχτό. Όχι, πείτε την αλήθεια, θα το κάνατε εσείς αυτό για το δικό σας στέκι;

Η λίστα συνεχίζεται στο επόμενο άρθρο όπου θα δούμε τα υπόλοιπα 10 μαγαζιά-στέκια. Ετοιμαστείτε!

5/5 - (2 votes)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

7 Σειρές από την Αυστραλία που δεν ξέρατε και θα σας εκπλήξουν!

Είχατε ποτέ την περιέργεια τι σειρές μπορεί να παράγει η Αυστραλία; Εννοώ ότι η παράδοση της Αυστραλίας είναι να βγάζει ...