Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Πατάτες σοτέ με απάκι

Πατάτες σοτέ με απάκι

Πατάτες σοτέ με απάκι

Μία γρήγορη και πολύ γευστική συνταγή με πλούσιες γεύσεις, για να συνοδεύσει τα πρώτα σας ποτηράκια στο τραπέζι!

Υλικά

  • 2 πατάτες
  • 1/2 κρεμμύ­δι
  • 1 σκελίδα ­σκόρδο
  • 2 μανιτάρι­α (agaricu­s)
  • 1 απάκι (ή 2 λωρίδε­ς μπέικον)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ηλιέλαιο

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τις πατάτες και τις βράζουμε.
  2. Πολτοποιούμε το σκόρδο.
  3. Διαλύουμε σε ένα φλιτζανάκι λάδι το σκόρδο.
  4. Κόβουμε τις πατάτες και τα μανιτάρια σε κομμάτια.
  5. Κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες.
  6. Κόβουμε το απάκι σε κύβους (ή το μπέικον σε κομμάτια).
  7. Ρίχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ηλιέλαιο.
  8. Αφού ζεσταθεί προσθέτουμε τις πατάτες.
  9. Αφού ροδοκοκκινίσουν, τις αλατίζουμε και προσθέτουμε τα μανιτάρια
  10. Σοτάρουμε τις πατάτες με τα μανιτάρια και προσθέτουμε σταδιακά το κρεμμύδι και το απάκι.
  11. Σβήνουμε με το σκορδόλαδο.
  12. Σερβίρουμε με μαϊντανό.

Κάλη σας όρεξη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Βάτος αχνιστός με μουστάρδα

Βάτος αχνιστός με μουστάρδα

Fun fact: Ο βάτος ανήκει στην οικογένεια των σαλαχιών και παίρνει το όνομά του από την ευρύτερη κατηγορία «βατοειδή». Στις ...