Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Χωριάτικο σπετζοφάι

Χωριάτικο σπετζοφάι

Μπορεί ο χειμώνας να αργεί ακόμα, αλλά καλύτερα να έχουμε από τώρα στο μυαλό μας συνταγές που μπορούμε να ετοιμάσουμε μόλις πιάσουν οι πρώτες ψύχρες! Το ταξίδι στην παραδοσιακή μας κουζίνα ξεκινάει με ένα φαγητό χειμωνιάτικο, που θέλει την μπίρα του: παραδοσιακό, χωριάτικο σπετζοφάι!

Χωριάτικο σπετζοφάι

Υλικά

  • 3 χωριάτικα λουκάνικα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 4 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
  • 1-2 μελιτζάνες
  • 1 κολοκύθι
  • 1 φλ. κρασί λευκό
  • 1 φλ. ντομάτες τριμμένες ή 1 ντοματάκι κονσέρβα
  • 1 κ.σ πελτέ ντομάτας
  • 1 κύβο λαχανικών
  • Μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ζάχαρη
  • Θυμάρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα λαχανικά.

Καθαρίζουμε το κολοκύθι και τη μελιτζάνα.

Έπειτα κόβουμε τα κρεμμυδάκια –τα φρέσκα και το ξερό– σε μέτρια κομμάτια.

Καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις χαράζουμε.

Κόβουμε τη μελιτζάνα, το κολοκύθι και τις πιπεριές, καθώς και τα λουκάνικα, σε μέτρια κομμάτια.

Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το σκόρδο και τα κρεμμύδια. Αποσύρουμε το σκόρδο από το τηγάνι και προσθέτουμε τα λουκάνικα. Ύστερα προσθέτουμε τη μελιτζάνα, έπειτα το κολοκύθι και τέλος τις πιπεριές.

Συνεχίζουμε το σοτάρισμα και αφού μαραθούν τα υλικά μας τα σβήνουμε με κρασί. Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ προσθέτουμε την ντομάτα, τον κύβο και τον πελτέ ντομάτας.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι και αφήνουμε να βράσει.

Προσθέτουμε το θυμάρι και περιμένουμε να φύγουν όλα τα υγρά.

Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χοντροκομμένο μαϊντανό.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

 

Χωριάτικο σπετζοφάι
5 (100%) 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Κοκκινιστό της Γιαγιάς με ρύζι

Κοκκινιστό της Γιαγιάς με ρύζι

Συνεχίζοντας το ταξίδι στην παραδοσιακή μας κουζίνα, θα θυμηθούμε ένα φαγητό που έχει άπειρους συνδυασμούς: με πατάτες τηγανητές, με πουρέ, ...