Home / THINKDROPS / ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ / ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΕΙΡΕΣ / 13 Ιστορίες για την Εριέττα Ζαΐμη, που θα αλλάξουν τον τρόπο που βλέπετε τον κόσμο

13 Ιστορίες για την Εριέττα Ζαΐμη, που θα αλλάξουν τον τρόπο που βλέπετε τον κόσμο

Παρακολουθώντας τους “Στάβλους τις Εριέττας Ζαΐμη” δεν υπάρχει περίπτωση να σας περάσει απαρατήρητος ο ρόλος του Ντίμη Τσιμισκή-Χόφμαν, του πάμπλουτου προέδρου της φυλακής που έκανε δωρεά τους στάβλους στην κοινότητα. Ο Ντίμης Τσιμισκής-Χόφμαν, λοιπόν, σε κάθε σκηνή που πρωταγωνιστεί σίγουρα θα αφηγηθεί μια ιστορία για τη μητέρα του, την Εριέττα Ζαΐμη, που αποδεικνύει περίτρανα πως αυτή η γυναίκα ήξερε τους πάντες και καθόρισε την εξέλιξη της νεότερης –παγκόσμιας μάλιστα– ιστορίας. Πώς; Ακολουθούν 13 ιστορίες που θα σας βοηθήσουν να το διαπιστώσετε κι εσείς…

13 Ιστορίες για την Εριέττα Ζαΐμη, που θα αλλάξουν τον τρόπο που βλέπετε τον κόσμο

 

1. ΟΙ ΔΩΡΕΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΤΟΥ 2004

Η κυρία Ζαΐμη ήταν τόσο πλούσια που τα τελευταία χρόνια της ζωής της είχε αποσυρθεί από τα εγκόσμια και τις επιχειρήσεις και ασχολούνταν μονάχα με δωρεές και φιλανθρωπίες. Όταν λοιπόν η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη της ζήτησε χώρους για να κατασκευάσει τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις για το 2004, αυτή μετά χαράς παραχώρησε τα κτήματά της!

2. Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΙΡ

13 Ιστορίες για την Εριέττα Ζαΐμη, που θα αλλάξουν τον τρόπο που βλέπετε τον κόσμο

Το 1966 η Εριέττα Ζαΐμη ερωτεύτηκε έναν κύριο τόσο πολύ που ήθελε συνέχεια να του αφιερώνει τραγούδια. Πήγε λοιπόν και αγόρασε 12.000 δίσκους μέσα σε διάστημα 5 ετών, για να του αφιερώνει όσο πιο πολλά τραγούδια μπορεί. Ήθελε όμως αυτός να μπορεί να τα ακούει οπουδήποτε στην Ελλάδα. Το αποτέλεσμα; Έφτιαξε ένα ραδιομέγαρο που το όνομά του ήταν ΕΙΡ!

3. ΤΟ ΠΑΡΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΛΥΞΜΠΟΥΡΓΚ

Η Εριέττα Ζαΐμη, ως κυρία της καλής κοινωνίας, διοργάνωνε μεγάλες και λαμπερές δεξιώσεις και πάρτι που άφησαν εποχή. Καλεσμένοι φυσικά όλο το τότε τζετ σετ. Σε ένα πάρτι, λοιπόν, που είχε γίνει στους στάβλους, είχαν καλέσει και τη βασίλισσα Φρειδερίκη, το γιο της Κωνσταντίνο καθώς και την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Σε αυτό το πάρτι ήταν που η Φρειδερίκη έβαλε τέλος στο νεανικό έρωτα του Κωνσταντίνου με την ελληνίδα σταρ του σινεμά.

4. ΚΑΚΙΑ ΠΕΘΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΡΑΓΙΑ

Όλοι ξέρετε τη Σοράγια, την πριγκίπισσα της Περσίας. Ε, λοιπόν, όσοι νομίζετε ότι τον όρο “θλιμμένη πριγκίπισσα” τον πήρε επειδή δεν μπόρεσε να χαρίσει στο Σάχη διάδοχο είστε βαθιά γελασμένοι. Η Σοράγια ήταν τρελά ερωτευμένη με τον Ντίμη Τσιμισκή-Χόφμαν, αλλά επειδή η Εριέττα Ζαΐμη δεν μπορούσε καθόλου την ανατολική κουζίνα δεν τους επέτρεψε ποτέ να είναι μαζί. Σκάνδαλο!

5. Η ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ GUERNICA

13 Ιστορίες για την Εριέττα Ζαΐμη, που θα αλλάξουν τον τρόπο που βλέπετε τον κόσμο

Το 1958 ήταν καλεσμένοι στους στάβλους της Εριέττας Ζαΐμη διάφοροι κοσμικοί και ανάμεσά τους ήταν και ο Χουν Κάρλος και ο Πικάσο. Επειδή λοιπόν ο Πικάσο ενθουσιάστηκε με την Εριέττα, της χάρισε έναν πίνακα για να τον θυμάται… και αυτός ο πίνακας ήταν η Guernica, την οποία η Εριέττα έκρυψε στους ξενώνες των στάβλων, επειδή ο μικρός Ντίμης τη φοβόταν. Όπως όλοι καταλαβαίνετε, ο πίνακας που βρίσκεται στο Βασίλισσα Σοφία είναι ένα απλό αντίγραφο!

6. Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ “ΕΜΜΟΝΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ” ΤΟΥ ΝΤΑΛΙ

13 Ιστορίες για την Εριέττα Ζαΐμη, που θα αλλάξουν τον τρόπο που βλέπετε τον κόσμο

Ο Πικάσο όμως δεν είναι ο μόνο ζωγράφος που πάτησε το πόδι του στους στάβλους. Ο Σαλβαντόρ Νταλί ήταν επίσης φίλος της Εριέττας Ζαΐμη και μάλιστα είχε πει στον μικρό τότε Ντίμη ένα μυστικό: ότι στον πίνακά του “Η Εμμονή της Μνήμης” έχει ζωγραφίσει τη μητέρα του. Μπορεί από τότε μέχρι σήμερα ο κύριο Τσιμισκής-Χόφμαν να μην έχει καταφέρει να τη δει, αλλά για να του το έχει πει, ε, αλήθεια θα είναι!

7. Η ΕΡΩΤΙΚΗ ΦΩΛΙΑ ΔΙΑΣΗΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΣΤΑΒΛΟΥΣ

13 Ιστορίες για την Εριέττα Ζαΐμη, που θα αλλάξουν τον τρόπο που βλέπετε τον κόσμο

Το διάμερισμα του Μήτσου Παυλάτου στη φυλακή είναι κατά τον Ντίμη Τσιμισκή-Χόφμαν το πιο ερωτικό σημείο των στάβλων, καθώς έχουν πιαστεί επ’ αυτοφώρω ουκ ολίγα παράνομα ζευγάρια. Η ίδια η Εριέττα Ζαΐμη με τον βρετανό ηθοποιό Σον Κόνερι, η αμερικανίδα ηθοποιός Τζέιν Μανσφιλντ με τον Αριστοτέλη Ωνάση, ο Ντίμης Τσιμισκής-Χόφμαν με… (αυτό θα μείνει για πάντα μυστήριο, μιας και κανείς ποτέ δεν τον έπιασε στα πράσα). Τελευταίο χτύπημα ερωτισμού ο Παυλάτος και η Μιχαήλ. Μπορεί να μην είναι διάσημοι, αλλά ο ερωτισμός παραμένει!

8. ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ Ο JOHN LENNON

Ο Ντίμης έπρεπε να μάθει αγγλικά και η Εριέττα Ζαΐμη ήθελε ο μοναδικός της γιος να ομιλεί την αγγλική, αλλά έχοντας την αυθεντική βρετανική προφορά. Γι’ αυτό κάλεσε τον John Lennon να προπαιδεύσει τον νεαρό Ντίμη Καραμπαλίκη στην προφορά των αγγλικών. Ωστόσο, όπως λέει ο ίδιος ο κ. Τσιμισκής-Χόφμαν, τότε ήταν που έγραφε κάτι στίχους ο ίδιος και αυτοί φάνηκαν να ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τον John Lennon! Επίσης σκάνδαλο!

9. “ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΙΕΤΤΑ ΖΑΪΜΗ” ΤΟΥ ΠΕΔΡΟ ΑΛΜΟΔΟΒΑΡ

13 Ιστορίες για την Εριέττα Ζαΐμη, που θα αλλάξουν τον τρόπο που βλέπετε τον κόσμο

Ο Ντίμης Τσιμισκής-Χόφμαν είναι πολύ φίλος με τον ισπανό σκηνοθέτη Πέρδο Αλμοδοβάρ. Μάλιστα πολύ συχνά μιλάνε στο τηλέφωνο και ο Ντίμης αφηγείται ώρες ολόκληρες ιστορίες για τη μητέρα του, κάτι που φαίνεται να ενδιαφέρει ιδιαίτερα τον Αλμοδοβάρ. Δεν είναι σύμπτωση, λοιπόν, να υποθέσουμε ότι το “Όλα για τη μητέρα μου” είναι βασισμένο στο βίο και την πολιτεία της Εριέττας Ζαΐμη!

10. ΜΑΖΙ ΣΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΤΗΣ GRACE KELLY

Όταν το 1982 η Γκρέις Κέλι επέστρεφε με την κόρη της Στέφανι από το εξοχικό τους οδικώς στο Μονακό, μαζί τους στο αυτοκίνητο ήταν και η Εριέττα Ζαΐμη με το σύζυγό της Αδαμάντιο Καραμπαλίκη. Ο θάνατός τους ήταν ακαριαίος, αλλά τουλάχιστον –όπως λέει και ο ίδιος ο Ντίμης Τσιμισκής-Χόφμαν– φύγανε με βασιλείς!

11. Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΝΤΙΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΑΪΑΝΑ

13 Ιστορίες για την Εριέττα Ζαΐμη, που θα αλλάξουν τον τρόπο που βλέπετε τον κόσμο

Εδώ θα ασχοληθούμε κυρίως με τον Ντίμη και τη σχέση που είχε με την πριγκίπισσα Νταϊάνα. Γνωρίστηκαν το 1989 όταν πήγαιναν στον ίδιο γιατρό για τη βουλιμία και αναπτύχθηκε μεταξύ τους μια δυνατή τυπική φιλία. Κάθε Πέμπτη έπαιρναν μαζί δείπνο στις 8 ενώ είχαν πάρει μισό-μισό ένα σκυλάκι. Το 1992 ,όταν ξανασυνταντήθηκαν ήταν στο Παρίσι στην Galeries Lafayette, όπου ο Ντίμης γνώρισε στην Νταϊάνα τον Ντόντι Αλ Φαγέντ, άσχετο που άλλα λέγονται. Επίλογος αυτής της σχέσης ήταν η μοιραία Μερσεντές στο Παρίσι, η οποία στην πραγματικότητα ήταν του Τσιμισκή-Χόφμαν που τους είχε ζητήσει να του τη φέρουν Παρίσι!

12. Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΙΛΙΝ ΜΟΝΡΟΕ

Ο σύζυγος της Εριέττας Ζαΐμη, Αδάμαντιος Καραμπαλίκης, απ’ ό,τι φαίνεται ήταν λίγο μπερμπάντης. Μια φορά μάλιστα απάτησε την Εριέττα με την Μέριλιν Μονρόε και η Εριέττα τους έπιασε στα πράσα. Αν και φαινομενικά τους συγχώρεσε για τη μοιχεία, στην πραγματικότητα ήταν έξαλλη. Τον Καραμπαλίκη τον δέχτηκε πίσω και στη Μέριλιν έδωσε ένα μπουκαλάκι με βιταμίνες πριν φύγει από τους στάβλους. Το ίδιο, λοιπόν, μπουκαλάκι ήταν αυτό που είχε μέσα τα βαρβιτουρικά με τα οποία αυτοκτόνησε η μεγάλη σταρ, και μάλιστα βρέθηκε στο δωμάτιό της. Μήπως τελικά δεν ήταν αυτοκτονία, αλλά ένα καλά σχεδιασμένο έγκλημα δια χειρός Εριέττας Ζαΐμη;

13. Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΚΕΝΕΝΤΙ

Είναι ένα μια από τις πιο γνωστές δολοφονίες που ακόμα δεν έχει εξιχνιαστεί. Για ακόμα μια φορά, όμως, έχει βάλει το χεράκι της η Εριέττα Ζαΐμη και οι ζήλιες της. Ο Αδαμάντιος Καραμπαλίκης έχοντας τη φήμη του καραμπερμπάντη είχε γεμίσει την Εριέττα με ανασφάλειες για την πίστη του. Όταν λοιπόν άρχισε να πιστεύει ότι ο σύζυγός της της τα φοράει με την Τζάκι Κένεντι, έπρεπε να πάρει την κατάσταση στα χέρια της. Ανέθεσε σε κάποιον να δολοφονήσει την Τζάκι. Εκείνη τη μέρα στο Ντάλας, η σφαίρα κατά λάθος βρήκε τον Τζον Κένεντι, μιας και προοριζόταν για το κεφάλι της Τζάκι. Mystery Solved!

Εσείς τι λέτε; Βλέπετε την παγκόσμια ιστορία με τον ίδιο τρόπο μετά απ’ αυτά τα νέα;

 

 

5/5 - (4 votes)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

7 Σειρές από την Αυστραλία που δεν ξέρατε και θα σας εκπλήξουν!

Είχατε ποτέ την περιέργεια τι σειρές μπορεί να παράγει η Αυστραλία; Εννοώ ότι η παράδοση της Αυστραλίας είναι να βγάζει ...