Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Κοκκινιστό της Γιαγιάς με ρύζι

Κοκκινιστό της Γιαγιάς με ρύζι

Κοκκινιστό της Γιαγιάς με ρύζι

Συνεχίζοντας το ταξίδι στην παραδοσιακή μας κουζίνα, θα θυμηθούμε ένα φαγητό που έχει άπειρους συνδυασμούς: με πατάτες τηγανητές, με πουρέ, με μακαρόνια… Εμείς, όμως, θα το δοκιμάσουμε με ένα ρυζάκι λίγο «πειραγμένο»! Μια παραδοσιακή συνταγή, με πλούσια αρώματα και μνήμες παιδικές!

Υλικά

  • 1 κούπα ρύ­ζι
  • 3 κούπες ν­ερό
  • κύβο ζωμού­ με γεύση ­βοδινό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • κουρκουμά
  • βούτυρο
  • 500 γρ. μοσχ­άρι
  • ελαιόλαδο
  • 3 ώριμες ν­τομάτες ή ­1 ντοματάκ­ι
  • ζάχαρη
  • 2 σκελίδες­ σκόρδο
  • 2 κρεμμυδά­κια φρέσκα­
  • 1 μέτριο κ­ρεμμυδάκι ­ξερό
  • βασιλικό
  • 1 φλ κρασί­ λευκό
  • δάφνη
  • μπαχάρι
  • 1 κ.σ πάστ­α ντομάτας­

Εκτέλεση

Σε λίγο βούτυρο τσιγαρίζουμε το ρύζι και προσθέτουμε το νερό. Η αναλογία μας είναι 1 ρύζι προς 3 νερό.

Προσθέτουμε το αλάτι, τον κύβο, το πιπέρι και προαιρετικά τον κουρκουμά.

Περιμένουμε να βράσει το ρύζι και λίγο πριν το σβήσουμε προσθέτουμε μια κουταλιά βούτυρο αγελάδας.

Το αποσύρουμε από την φωτιά και το σκεπάζουμε για να τραβήξει.

Ψιλοκόβουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμυδάκι και το σκόρδο.

Κόβουμε το κρέας σε μερίδες.

Σε τηγάνι με καυτό λάδι ρίχνουμε τα κομμάτια του κρέατος για να τσιγαριστούν και να δημιουργήσουν μια κρούστα από όλες τις πλευρές.

Ρίχνουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμυδάκι, το σκόρδο και συνεχίζουμε μέχρι να μαραθούν.

Σβήνουμε με κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα , την πάστα ντομάτας την ζάχαρη και το νερό. Αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά και προσθέτουμε νερό αν χρειαστεί.

Προς το τέλος, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι τον ψιλοκομμένο βασιλικό και όποιο άλλο μυρωδικό μας αρέσει (όπως δάφνη και μπαχάρι).

Το πιάτο μας είναι έτοιμο! Καλή όρεξη!

 

Κοκκινιστό της Γιαγιάς με ρύζι
5 (100%) 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Χωριάτικο σπετζοφάι

Χωριάτικο σπετζοφάι

Μπορεί ο χειμώνας να αργεί ακόμα, αλλά καλύτερα να έχουμε από τώρα στο μυαλό μας συνταγές που μπορούμε να ετοιμάσουμε ...