Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Κοτόπουλο λεμονάτο στο φούρνο με πατάτες

Κοτόπουλο λεμονάτο στο φούρνο με πατάτες

Κοτόπουλο λεμονάτο στο φούρνο με πατάτες

Ένα φαγητό που κρατάει ακόμα και σήμερα… Από τα λίγα που έχουμε να θυμόμαστε από ένα τόσο αγνό και γευστικό παρελθόν!

Υλικά

(Για 4 μερίδες)

  • 4 μπούτια κοτόπουλο
  • 8-10 μέτριες πατάτες
  • 1/2 φλ. κρασί
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 1/2 φλ. λεμόνι
  • Ρίγανη, αλάτι, πιπέρι και δενδρολίβανο
  • Ζωμό απο κοτόπουλο

Εκτέλεση

Σε αλατισμένο νερο ρίχνουμε τα μπούτια και βράζουμε μεχρι να μαλακώσουν.

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες για φούρνο. Τις βάζουμε σε ενα μεγάλο μπολ.

Ρίχνουμε τη μουστάρδα, το κρασί, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και το δενδρολίβανο και ανακατεύουμε.

Απλώνουμε τις πατάτες σε ταψί και ρίχνουμε από το ζωμό της κατσαρόλας όπου βράζει το κοτόπουλο.

Τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° για 45′.

Ελέγχουμε τακτικά και προσθέτουμε από το ζωμό, μέχρι να γίνουν οι πατάτες.

Λίγο πριν οι πατάτες να είναι έτοιμες, βάζουμε στο ταψί και τα μπούτια κοτόπουλο.

Καλή όρεξη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Βάτος αχνιστός με μουστάρδα

Βάτος αχνιστός με μουστάρδα

Fun fact: Ο βάτος ανήκει στην οικογένεια των σαλαχιών και παίρνει το όνομά του από την ευρύτερη κατηγορία «βατοειδή». Στις ...