Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Φασολάκια λαδερά

Φασολάκια λαδερά

Φασολάκια λαδερά

Ένα νόστιμο φαγητό από μια σειρά λαδερών που ξυπνούν αναμνήσεις! Ας θυμηθούμε εποχές και στιγμές που καθόμασταν όλοι μαζί στο τραπέζι…

Υλικά

  • 1 κ. φασολάκια
  • 3 πατάτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 κύβο ζωμού (βοδινό ή λαχανικών)
  • 1 ντοματάκι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 1 κ.γ. κουρκουμά (προαιρετικά)
  • Αλάτι – πιπέρι – νερό – ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κύβους

2. Καθαρίζουμε και κόβουμε το κρεμμύδι σε φέτες και το σοτάρουμε σε λάδι.

3. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λάδι.

4. Ρίχνουμε τα φασολάκια με λίγο νερό.

5. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε τις πατάτες προσθέτοντας λίγο νερό ακόμα.

6. Έπειτα ρίχνουμε το ντοματάκι, τον πελτέ, τον κύβο και συμπληρώνουμε νερό.

7. Το αφήνουμε να βράσει και προσέχουμε ώστε να έχει πάντα νερό.

8. Πριν το τέλος προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τον κουρκουμά.

 

 

Βαθμολόγησέ το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Σπανακόρυζο με αυγολέμονο

Σπανακόρυζο με αυγολέμονο

Σπανάκι: ένα καταπράσινο ευεργετικό υλικό που το τιμάμε σε πολλές παραλλαγές του. Αυτή την εβδομάδα θα δούμε το παραδοσιακό μας ...