Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Σούπα βελουτέ λαχανικών με ανθότυρο

Σούπα βελουτέ λαχανικών με ανθότυρο

Τώρα που ο καιρός άρχισε να κρυώνει, ήρθε η ώρα να ξεφύγουμε από την παραδοσιακή μας σειρά για να δοκιμάσουμε μια βελουτέ υπέροχη σούπα λαχανικών που θα μας ζεστάνει και θα μας τονώσει!

Μερίδες 6-8 • Χρόνος προετοιμασίας 15′ • Χρόνος μαγειρέματος 25′-35′

Σούπα βελουτέ λαχανικών με ανθότυροΥλικά

  • 1 γλυκοπατάτα
  • 4 καρότα
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 3 κρεμμύδια φρέσκα
  • 400γρ μανιτάρια Agaricus
  • 300gr ανθότυρο
  • αλάτι – πιπέρι – ελαιόλαδο – κύβο λαχανικών – νερό
  • κάρυ προαιρετικά

Προετοιμασία

1. Πλένουμε τα υλικά μας

2. Καθαρίζουμε τα λαχανικά μας

3. Κόβουμε όλα μας τα λαχανικά σε μέτρια κομμάτια (κύβους, μπαστούνια)

4. Σοτάρουμε πρώτα τα κρεμμύδια

5. Προσθέτουμε το καρότο

6. Προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά και το μανιτάρι

7. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα και προσθέτουμε την γλυκοπατάτα

8. Όταν τα λαχανικά μας μαραθούν προσθέτουμε λίγο λάδι, νερό και ανακατεύουμε

9. Προσθέτουμε αλάτι πιπέρι τον κύβο λαχανικών (και το κάρυ προαιρετικά)

10. Μόλις τα λαχανικά μας βράσουν τα σουρώνουμε αλλά κρατάμε το ζουμί

11. Τοποθετούμε τα λαχανικά σε ένα σκεύος, προσθέτουμε λίγο από τον ζωμό και πολτοποιούμε.

12. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζωμό ακόμα καθώς πολτοποιούμε, μέχρι η σούπα μας να έχει την τέλεια υφή που αναζητούμε

13. Σερβίρουμε σε μπολ με κύβους από ανθότυρο

Tip: Κατά το βράσιμο μπορείτε να προσθέσετε φρέσκο βούτυρο αγελάδας για περισσότερη γεύση! Καλή σας όρεξη!

 

Σούπα βελουτέ λαχανικών με ανθότυρο
5 (100%) 1 vote

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Σπανακόρυζο με αυγολέμονο

Σπανακόρυζο με αυγολέμονο

Σπανάκι: ένα καταπράσινο ευεργετικό υλικό που το τιμάμε σε πολλές παραλλαγές του. Αυτή την εβδομάδα θα δούμε το παραδοσιακό μας ...