Home / THINKDROPS / ART OF FOOD / Σπανακόρυζο με αυγολέμονο

Σπανακόρυζο με αυγολέμονο

Σπανάκι: ένα καταπράσινο ευεργετικό υλικό που το τιμάμε σε πολλές παραλλαγές του. Αυτή την εβδομάδα θα δούμε το παραδοσιακό μας σπανακόρυζο σε μια από αυτές! Το σπανακόρυζο μπορεί να σερβιριστεί σκέτο, με λεμόνι, με σάλτσα ντομάτα ή με αυγολέμονο – μια συνταγή που θα γευτούμε σήμερα…

Σπανακόρυζο με αυγολέμονοΥλικά

  • 1 κ. σπανάκι
  • 200 γρ. ρύζι
  • 1 φλ. κρασί
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κύβο ζωμό λαχανικών
  • αλάτι – πιπέρι – τζίντζερ – κουρκουμά – άνηθο – μαϊντανό – θυμάρι – ελαιόλαδο – νερό
  • 1 αυγό
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του)

Προετοιμασία

Κόβουμε σε μέτρια κομμάτια τα κρεμμύδια μας, ψιλοκόβουμε και το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε ελάχιστο λάδι.

Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.

Μόλις πάρει λίγο χρώμα, ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί η αλκοόλη και προσθέτουμε 1 φλ. νερό.

Αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα, μαζί με το τριμμένο τζίντζερ, το ένα κουταλάκι κουρκουμά και τον κύβο λαχανικών και ανακατεύουμε. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να βράσει το ρύζι.

Προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται για να μην κολλήσει το φαγητό μας.

Δοκιμάζουμε το ρύζι και λίγο πριν είναι έτοιμο ρίχνουμε το σπανάκι. Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Προσθέτουμε θυμάρι, μαϊντανό, άνηθο και ανακατεύουμε.

Παίρνουμε σε ένα μπολ 1/2 φλ. από τον ζωμό του σπανακόρυζου. Τον αφήνουμε λίγο να κρυώσει και έπειτα προσθέτουμε τον χυμό λεμόνι και το αυγό. Χτυπάμε μέχρι να γίνει αφράτο το αυγολέμονό μας.

Εντωμεταξύ έχουμε κατεβάσει το φαγητό από τη φωτιά. Προσθέτουμε το αυγολέμονο και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε με φέτα!

Βαθμολόγησέ το

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

x

Check Also

Brunch με λαχανικά

Brunch με λαχανικά

Και για τους vegetarian φίλους μας, ένα πλούσιο brunch για μια μέρα γεμάτη ενέργεια… και όχι τύψεις! Προετοιμασία Πλένουμε καλά ...